Oldal: Kezdőlap / Bemutató / Oldal: Top 10 ingyenes GPS-t használó lokalizációs Android alkalmazás - Android Hungary

Top 10 ingyenes GPS-t használó lokalizációs Android alkalmazás

2009. szeptember 7. | 30 hozzászólás | Kategória: Bemutató

A beépített Google Maps mellett számos egyéb olyan lokalizálásra avagy helymeghatározásra alkalmas Android alkalmazás létezik már, mely a GPS funkcióit használja és ingyenesen letölthető az Android Market felületéről. Ezek nemcsak egyszerű GPS alkalmazások, hanem olyan szoftverek, melyek képesek egyéb hasznos információkkal is ellátni a felhasználókat olyanokkal, mint például a közelben lévő éttermek, környéken tartózkodó szociális hálózatok szolgáltatásait használó ismerősök, tartózkodási helyünk megosztása és még sok más hasznos dolgot. Továbbá a GPS nem pusztán csak tájékozódásra alkalmas, hanem megfelelő alkalmazás megléte esetén képes felderíteni ellopott vagy elveszett telefonunkat is akár. A lenti listában megpróbáltam összegyűjteni azokat a legnépszerűbb ilyen jellegű Google Android alkalmazásokat, amik az Android telefon GPS funkcióit aknázzák ki.

Loopt

Az egyik legnépszerűbb mobil szociális hálózat. A Loopt segítségével megtekintheted az ismerőseid tartózkodási helyszínét, közvetlenül kapcsolatot teremthetsz velük, információkat és képeket oszthatsz meg másokkal. Ezenfelül geotagging szolgáltatást is kínál a tartalmak megosztása terén.

loopt

Glympse

Ezzel az Android alkalmazással lehetőség nyílik arra, hogy a tartózkodási helyünk koordinátáit másokkal megosszuk. Az automatikus lokalizáció helyett a Glympse lényegesen nagyobb kontrollt tesz lehetővé a megosztott információk tekintetében. A GlymseWatch technológia segítségével megoldható többek közt a folyamatos helyszín- és mozgáskövetés, SMS vagy e-mail alapú kommunikáció és az időzített valamint a valós idejű tartózkodási hely követése.

glympse

Locale

A Locale lehetővé teszi, hogy egyedileg testreszabd telefonod az aktuális tartózkodási helyednek megfelelően. Ez akkor lehet praktikus, ha épp egy meghatározott eseményen veszel részt és nem szeretnéd, ha különféle hívásokkal zavarnának (például egy tárgyalás vagy nyaralás alatt). A Locale SMS és Twitter Plug-in szolgáltatás keretében pedig automatikus sms és Twitter üzenetek küldését is beállíthatod, mellyel tájékoztatást nyújthatsz ismerőseid és családod részére az aktuális tartózkodási helyedről.

locale

Droid Tracker

Hasonlóan a fenti alkalmazásokhoz, a Droid Tracker szintén alkalmas a tartózkodási helyszín koordinátáinak megosztására SMS, Twitter (Twidroid) és e-mail segítségével. Barátok, családtagok egy titkos kulcsot tartalmazó SMS küldésével pontos információt kaphatnak a tartózkodási helyszínünkről. Természetesen lehetőség van ezen információk megfelelő korlátozására is. Ezenkívül képeket is küldhetünk közvetlenül Picasa albumunkba.

droidtracker

Tweetabouts

A Tweetabouts a Twitter adatlapunkon lévő helyszínadatok automatikusan frissítére szolgál GPS segítségével. Bővíthetjük és szűkíthetjük a megjelenítendő helyszín méretét valamint megadhatjuk ott-tartózkodásunk idejét.

tweetabouts

Places Directory

A közelünkben lévő szórakozási lehetőségekről nyújt információkat. Éttermet, mozit, hotelt keresel? Erre az egyik legjobb megoldás a Places Directory. Pontos térképinformációk, fotógaléria, kedvencekhez adás, keresés, ami segít kiválasztani a megfelelő helyszínt számodra, amit akár azonnal megoszthatsz ismerőseiddel is.

places directory

My Tracks

A My Tracks alkalmazás képes a tartózkodási helyszínünk folyamatos követésére és rögzítésére, majd ezekből az adatokból különféle érdekes statisztikai adatok elkészítésére. Az így létrejött adatokat megoszthatjuk, feltölthetjük a Google Spreadsheets felületére további feldolgozásra és megtekinthetjük a korábban látogatott helyszíneket a Google Maps saját térképek között.

my tracks

SpeedProof

A SpeedProof egy egyszerű Android alkalmazás, mellyel könnyedén eltárolhatjuk a tartózkodási helyünk koordinátáit valamint a program képes lemérni a haladási sebességünket is.

speedproof

SIM Checker

Hasznos alkalmazás, mellyel lehetőség nyílik elveszett vagy ellopott Android telefonunk felderítésére. Amennyi SIM kártya cserére kerül sor, a SIM Checker ezesetben is képes a telefon koordinátáinak elküldésére részünkre.

Phone Finder

A Phone Finder szintén ellopott vagy elveszett telefon pontos koordinátáinak elküldésére alkalmas, melyet egy SMS-ben elküldött kulcsszóval kérhetünk le.

Címkék: ,
Hozzászólások követése

30 hozzászólás ehhez: “Top 10 ingyenes GPS-t használó lokalizációs Android alkalmazás”

 1. Szuperzold hozzászólása:

  Értékeld!  3Thumb upThumb down

  van normális (nem twitter, meg facebook, meg akármi másra), tehát tényleges GPS navigációra alkalmas szoftver Android alatt, ami nem nethez kötött és beszél?
  Eléggé kezd az idegeimre menni a WM, szívesen cserélném HTC-m egy androidosra, de ha csak Google Maps létezik, az nem megoldás: külföldön nem akarok horror net-roamingot fizetni autózás közben.
  Ha valaki tud ilyesmiről, szóljon. Köszi.

 2. Szuperzold hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  iGo, TomTom, vagy hasonlókra gondolok.. más szóval: tud valaki róla, hogy ezek mikor várhatók Android alatt?

 3. androidos hozzászólása:

  Egyelőre nem ismerek ilyen alkalmazást. Idővel úgy gondolom, hogy az iGo és a Tom Tom fejlesztői is éreznek majd kellő üzleti potenciált Androidra fejleszteni. Talán az OpenStreetMap projekt keretében készült AndNav hibrid navigációs alkalmazás lehet majd a jövőben ezek alternatívája. Egyelőre még nagyon gyerekcipőben jár és úgy tűnik, hogy ‘sajnos’ Google Maps alapú és folyamatos online kapcsolatot igényel.

 4. DarkByte hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  A Mobilarénán már tavasszal volt róla hír, hogy az iGo szinte teljesen el is készült Android -ra. (http://mobilarena.hu/hir/minden_az_igo_amigo_kapcsan.html 7. bekezdés) Azóta sem sokat láttunk felőle. A legutolsó ígéret ha jól emlékszem decemberről beszélt.

 5. Békipe hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Még nem próbáltam, de a CoPilot teljes Európa térképpel bír és Androidos változata is van.
  http://www.alk.eu.com/copilot/android/

 6. Békipe hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  És ott van a Sygic is, idehaza tesztelve HTC Hero-n:
  http://www.navigalj.hu/index.php?page=hir&az=676

 7. androidos hozzászólása:

  @Békipe

  Köszi a hasznos információkat.

 8. Szuperzold hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Köszönöm a válaszokat, akkor lehet, hogy karácsonyra meglepem magam egy Androidos telóval.

 9. Szuperzold hozzászólása:
 10. Szuperzold hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  jobban végigolvasva, ez megint nem megoldás nekem: sokat járok külföldre, és megint állandó net kapcsolat kell.. napi több ezer roamingot nem ér meg

 11. androidos hozzászólása:

  Mivel ez állandó netkapcsolatot igényel, így a jelenlegi magas roamingdíjak mellett ez egyelőre nem célszerű megoldás. Itt már volt egy kis eszmecsere erről: http://j.mp/4yblft

 12. Szuperzold hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  úgy látszik, az iGo gyorsan kapcsolat a Google hírre, és kijöttek saját Androidos változatukkal: http://index.hu/tech/szoftver/2009/11/02/androidra_is_elerheto_az_igo/

 13. jala hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Nav4all nevű navi progi a Marketről, évvégéig free! kevéske net adatforfgalom igérete mellett a teljes világtérképen minden nyelven és persze fejlesztés folyamatosan !

 14. zsoltee hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Nav4all nekem nagyon nem jött be, kicsit retro feeling… ez max ingyen lenne jó valamire

 15. mamago hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Több kutakodás után megvettem a sygic full európa változatát. T-mobil pulse telefonom van. A programot én nagyon jónak tartom, hibátlanul végzi a dolgát. Megérte az árát, csak ajánlani tudom.

 16. LouiS hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Hogy rosszmájú legyek: nagy valószínűséggel karácsonyra készen lesz az IGo is.

 17. Lapy hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  már nem lesz hanem van is igo: http://mobile-mania.hu/forum/showthread.php?3139-IGO-Androidra
  Én már ezt használom .

 18. ronarider hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  navfree

 19. pancs hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Sziasztok! Keresek egy olyan programot amivel meg tudnám gyorsítani a GPS-es műholdkeresést , mert rettenetesen lassú…..Samsung Galaxy S Plus telefonom van, kipróbáltam már a gps optimisation-t és a booster-t is, de ezek nem működnek a telefonomon! Tudnátok ebben segíteni ??  ELÖRE IS KÖSZI!!

 20. Matyíika hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Szervusztok
   
  Egy olyan szakos bandát keresek akik tudnának nekem segiteni?ingyen gps keresek semmi full extrával..ilyenre gondolo pl…. utca ház szám,(ugyebár a város meg ország az alap és a megyék is)Samsung galaxy acre gondoltam fel raknni csak a netért nem szeretnék sulyos 10000 reket fizetni…2-4 ország térképes kellene nem nagyobb……ha birtok segiteni akkor a következö email cimre várk tipeket…. lovasfiu@yahoo.com
  Köszönöm…. Örök hálám üldözne érte!

 21. busz hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Ezek szerint semi navigacio em mukodik  megbizhatoan android mobilon? Hogylehet ez???

 22. BékiPe hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @busz: 2009 óta azért történt egy s más.

 23. Bugris Tigris hozzászólása:

  Értékeld!  1Thumb upThumb down

  Sziasztok! Én olyan alkalmazást keresnék,amivel a családom kicsiny tagjait tudom “ellenõrzi”-merre jár,mit csinál stb, mint egy túl aggodalmas szülõ…Az én készülékem androidos,de nekik samsung star II.van. És még a szolgáltató sem ugyanaz. Bármilyen ötlet érdekel!

 24. WAdamW hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Szerintem sehogy + minek nyomoznál utánuk?

 25. csaba hozzászólása:

  Értékeld!  -1Thumb upThumb down

  engem is pont ez akérdés foglalkoztat Kérem irjon ha van valami jo tapasztalata a felkinált 10 progival kapcsolatban.ha gondolja e ho 29*31 közt telefonon is beszélhetünk

 26. INDAPRESS.HU hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  A listát kiegészíteném, hogy a hazai “T” szolgáltatónknak is van egy ingyenes gps alkalmazása, /harmincasnak/ kell lenni és letölthető.

 27. Vargs János hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Üdv!!! Én a looopt szeretném,mert a barát nöm sokszor távol van és szeretném tudni holjár ojankor!!! HOGYANNAN TUDNÁM LETÖLTENI S PROGRSMOT???? S.O.S Linket kérnék ha lehet!!!! Köszönöm!!!

 28. Pystee hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Ha valaki idetévedne:

  Nekem egy jó, megbízható app programozó kellene. Van egy jó ötlet, amit ki lehetne aknázni, ha van, aki megírja hozzá az app – ot.

  Itt hagyhat kommentet:
  http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas__7237915-mobil-app-keszites

 29. Marco hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Your answer lifts the incillegente of the debate.

Trackback

 1. MapDroyd offline térkép Androidra | Magyar Google Android  

Hozzászólás írása

Amennyiben szeretnéd, hogy a saját avatárképed megjelenjen a hozzászólásod mellett, regisztrálj a gravatar.com oldalon, majd látogass vissza!