Oldal: Kezdőlap / Android OS / Oldal: Ingyenes rendszerrel szorítja sarokba a mobil navigációs szoftvergyártókat a Google - Android Hungary

Ingyenes rendszerrel szorítja sarokba a mobil navigációs szoftvergyártókat a Google

2009. október 28. | 10 hozzászólás | Kategória: Android OS

Mióta létezik a Google Maps szolgáltatás, azóta jogosan merül fel az a kérdés, hogy vajon miért nem fejlesztette tovább a Google a klasszikus térkép funkciókat egy komplett navigációs rendszer irányába. Most viszont egy új fejezet indul a mobil navigáció világában, ugyanis a nagy keresőóriás a mai napon egy újabb kezdeményezését mutatta be, ami nem más, mint a Google Maps Navigation ingyenes és egyelőre béta verziójú mobil navigációs alkalmazás Android készülékekre. A bejelentés hallatán jogosan merül fel az a gondolat, hogy bizony nem lesz irigylésre méltó helyzete a GPS fejlesztésekkel foglalkozó cégeknek, mint például a Garmin, TomTom és a szintén nagy sikereket elkönyvelt hazai fejlesztésű iGo mögött álló Nav ‘n’ Go. Legtöbbjük ugyanis komoly fejlesztési tervet készített vagy bizonyos szintig már ki is fejlesztette navigációs rendszerét Android készülékekre. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az eddigi munkájuk feleslegesség vált, de jócskán át kell értékelniük szerepüket ezen a piacon. A Google saját fejlesztésű navigációs rendszerével hivatalosan az Android 2.0 (Eclair) rendszerrel ellátott telefonok esetén találkozhatnak a felhasználók először, melynek első várományosa várhatóan a Motodroid lesz. A navigációs rendszer használatához folyamatos internetkapcsolat szükséges, ami ugye ebben az esetben valamilyen mobilinternet előfizetést jelent. Úgy tűnik, hogy a Google nem titkolt célja most is a reklámbevételeinek kiterjesztése egy újabb platformra. Nézzük meg, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik a navigációs rendszer kezdeti verziója.

 • gyorskeresés és navigáció a helyszínek és célpontok között,
 • hang alapú vezérlés és keresés,
 • valós idejű forgalomfigyelés és alternatív útvonal felajánlása,
 • helyszínek intelligens keresése a haladási útvonal mentén,
 • műholdas és utcanézet beállításának lehetősége a környezetre,
 • autódokkolós üzemmód, mely megkönnyíti a készülék használatát.

 

Címkék: ,
Hozzászólások követése

10 hozzászólás ehhez: “Ingyenes rendszerrel szorítja sarokba a mobil navigációs szoftvergyártókat a Google”

 1. zsoltee hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Nagyon durva cucc! Remélem nyárra már az én Pulse-omon is futni fog
  Asszem Nav’N’Go felkötheti a gatyát… kicsit elkéstek az iGo for Androiddal. Kíváncsi vagyok, hogy melyik lesz a jobb. Van egy olyan érzésem, hogy ár/érték arányban már eldöntött a meccs.

 2. androidos hozzászólása:

  Talán a kiegészítő szolgáltatásokkal még labdába tudnak rúgni, de én is úgy érzem, hogy igen erősen megszorongatja majd őket a Google.

 3. 2ma hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  azért van némi hátránya a többi navival szemben,mégpedig folyamatos internet kapcsolat szükséges hozzá.tehát az ingyen még sincs ingyen.ez hátrány pl külföldön.

 4. androidos hozzászólása:

  No, persze ez igaz. Hazai terepen, még csak-csak használható lesz mobilinternet segítségével,  de külföldön a jelenlegi horribilis 3G-s roamingdíjak mellett azt hiszem egyelőre felejthető lesz.

 5. nonavajgo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Szerintem lesz kapcsolat nélküli lehetőség is a progiba, például tervezett útvonalat lementi a netről és már góóóó.
  Ha érdekli a Nav?N’Go -t tudnék pár ötletet, amivel vissza lehetne szorítani a guglit.

 6. 2ma hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Az nem lenne egy rossz dolog különben!(előre lehúzza a tervezett utat otthon wifiről pl,aztán megy offline)
   
  off: meg tudnátok nézni az oldalt?ha telóról akarok hozzászólni,és rányomok a szövegboxra nem dobja fel a billentyűzetet.a névnél,az emailnél, meg a honlapnál igen,csak épp a hozzászólásnál magánál nem.hero,gyári böngésző.vagy nálam lehet a hiba?köszi!

 7. zsoltee hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Na ja, egyelőre csak hazai pályán jöhet szóba. Apropó 3G roaming: emiatt is seggbe kéne rugdosni a kedves szolgáltatókat, nem csak a hívások miatt! Az milyen már, hogy egy napra annyit fizettetnek külföldön, mint itthon egy hónapra?

 8. Titi76 hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Remélem elérhető lesz 1.6 Androidra is

 9. Thor hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Namost a felsorolt szolgaltatasok kozul csak avalos ideju forgalomfigyeles igenyelne netkapcsolatot.
  A tobbit nagyon je ne comprende pas…

Trackback

 1. Motorola Droid (Milestone) egy igazi nagyágyú | Google Android  

Hozzászólás írása

Amennyiben szeretnéd, hogy a saját avatárképed megjelenjen a hozzászólásod mellett, regisztrálj a gravatar.com oldalon, majd látogass vissza!