Oldal: Kezdőlap / Bemutató, Kommunikáció / Oldal: Legnépszerűbb 5 all-in-one IM kliens Androidra - Android Hungary

Legnépszerűbb 5 all-in-one IM kliens Androidra

2009. november 29. | 11 hozzászólás | Kategória: Bemutató, Kommunikáció

Aki rendszeresen használ valamilyen messenger avagy üzenetküldő szolgáltatást, annak számára szinte elengedhetetlen, hogy a kommunikációt valamint az ismerőseivel való kapcsolattartást az Android készülékén is el tudja végezni. Manapság már nem különleges, ha valaki nem egy adott üzenetküldőt mellett teszi le voksát, hanem többfajta messenger szolgáltatást is használ egyszerre, melyek közül a legnépszerűbbek a Skype, Windows Live Messenger, Google Talk, stb. Szerencsére létezik már Android felületre fejlesztett jópár all-in-one üzenetküldő alkalmazás, ami ezt a feladatot képes megfelelően ellátni és ingyenesen letölthetők a Market felületéről. Most ezeket vesszük egy kicsit górcső alá, természetesen a teljesség igénye nélkül.

Nimbuzz

A Nimbuzz alkalmas a legismertebb üzenetküldő felületek kezelésére, közösségi hálózatokhoz (Facebook, MySpace) való kapcsolódásra valamint ingyenes MMS küldési lehetőséggel is rendelkezik. Az előbb említett funckiókon kívül fotókat, hangüzeneteket, médaianyagokat – akár egészen 15 MB méretig – is küldhetünk ismerőseink számára. Átmeneti kapcsolódási problémák előfordulhatnak a használatakor, de emellett egy kellemes, átlátható és jól használható ingyenesen letölthető alkalmazás.

nimbuzz

Palringo

A Palringo segítségével nyolc különböző kommunikációs platformot csatolhatunk a felhasználófiókunkhoz az MSN fióktól kezdve a Yahoo! Messenger azonosítóig. A bejelentkezés után az adott üzenetküldő szolgáltatáshoz tartozó kontaklistánk azonnal szinkronizálásra és betöltésre kerül. Hasonlóan a többi all-in-on üzenetküldőhöz, lehetőségünk van az aktuális elérhetőségi állapotunkat egységesen és külön-külön is kezelni. A Palringo rendelkezik egyfajta kezdeti geolocation szolgáltatással, ami azt jelenti, hogy képes a tartózkodási helyünk detektálására. A Palringonak iPhone-ra már létezik prémium változata, ami lényegében ugyanazokat a funckiókat tartalmazza, mint a Lite verzió, kivéve olyanokat, mint az avatárikonok megjelenítése, egyedi témák használata, hosszabb stand-by idő, mindkét nézetben való használat. Mivel az Android alapú alkalmazásánál nincs különválasztva e két verzió, valahol a kettő keverékét véltem felfedezni. A Palringo hibájának felróható, hogy az üzenetek sokszor beragadnak és ezáltal nem érkeznek meg a másik fél részére.

palringo

IM+

A Shape Service által fejlesztett IM+ all-in-on kliensről megoszlanak a vélemények. Sokan az egyik legmegbízhatóbb szolgáltatásnak tartják, de vannak olyanok is, akik folyamatos kapcsolódási problémákra panaszkodnak. Két verzió érhető el a programból, az egyik az úgynevezett Lite verzió, amely ingyenes letölthető a Market felületéről valamint a pro verziónak számító IM+, ami már a fizetős kategóriába tartozik. Itt is megtalálható az IM kliensek támogatásának sokszínűsége, viszont sajnálatos módon az egyszerű Twitter integrációt kispórolták az Android alapú kliensből. A fejlesztő hivatalosan a G1 készülékekhez való támogatást emelte ki, de úgy gondolom, hogy más Android készülékeken is futtatható. A felhasználói felületet talán kicsit fapadosnak tűnhet.

im+

Fring

Különlegessége, hogy nemcsak egyszerű üzenetküldő kliens, hanem lehetőségünk van SIP és Skype alapú hívásokat kezdeményezni ismerőseinkkel. A hívások minősége változó lehet a rendelkesre álló sávszálesség és hálózat függvényében. Előfordulhat, hogy külső hívás beérkezése esetén a Fringen bonyolított telefonhívás felfüggesztésre kerül valamint meghatározott készülékek esetén az alkalmazás bezárása utáni visszatéréskor a program lefagyása észlelhető. Az Add-ons menü segítségével könnyedén beállíthatjuk az egyes üzenetküldő szolgáltatásokhoz tartozó elérhetőségeinket. Továbbá érdemes kiemelni, hogy a Fring végre képes kezelni az egyszerű Twitter üzeneteket is. Sokrétű kliens, bár a felhasználói felülete nem nyerte el a tetszésemet.

fring

Meebo

A népszerűbb all-in-one kliensek közül utolsóként érdemes a Meebo-t megemlíteni, amit a visszajelzések alapján szintén sokan kedvelnek. Letisztult felület, könnyű használhatóság, és mindent tud, ami egy klasszikus szöveges alapú üzenetküldéshez szükséges. Akik nem vágynak különleges funckiókra, azoknak a Meebo tökéletes választás.

meebo

Hozzászólások követése

11 hozzászólás ehhez: “Legnépszerűbb 5 all-in-one IM kliens Androidra”

 1. Lemonhead hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Szerintem a Buddymob a legmegbízhatóbb kapcsolódási szempontból. Emellett a kezelőfelülete is igényesebb mint a feljebb említetteké…
  Ajánlani tudom mindenkinek!

 2. Gery23 hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Áthelyezett hozzászólás

  Sziasztok,az lenne a kérdésem hogy van egy Sony Ericsson K750i telcsim és ráküldtem a minifring progit.Amit el is indítottam annak rendje módja szerint de gyakorlatilag nem csinált semmit.
  Másik hogy az konkértan nem értem ezt a fring alkalmazást.Youtubeon is láttam hogy az ürge kikapcsolata a telót,kivette a SIM kártyát,bekapcsolta és már ott viritott a fring alkalmazás (természetesen kávéházban volt ahol volt wifi).Mig az én esetemben ha kiveszem a SIM kártyát,már rögtön letámad hogy pakoljam vissza de nagyon gyorsan a SIM kártyát.Ez most hogyan van?Telo függő,hogy SIM kártya hiány esetén nem enged semmit tenni?

 3. androidos hozzászólása:

  Mivel nem Android telefonról beszélünk, így kicsit nehézkes lesz segíteni. Érdemes utánanézni, hogy a K750i a minifring esetén valóban támogatott eszköz vagy sem.

 4. Lasy hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  támogatott, de a k750ben még wifi sincsen, tehát a közelében sincsen az andriodnak, ott csak internet hozzáféréssel tudod használni. Mobilnet vagy ilyesmi.
   

 5. Lasy hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  De kár, hogy a dátumot csak most néztem meg.

 6. gylovag hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Mennyi adatforgalmat generálnak ezek a programok?
  Mivel szöveges a formátum elvileg keveset kellene, de manapság semmi sem biztos.

Trackback

 1. Hasznos Android tippek és trükkök | Magyar Google Android  
 2. Cloudtalk, a jövő SMS-e | Magyar Google Android  
 3. Ingyenes lett a népszerű azonnali üzenetküldő, a Trillian | Magyar Google Android  
 4. AndChat IRC kliens a Honeycomb OS-t futtató táblák számára | Magyar Google Android  
 5. WhatsApp üzenetküldő, mely leválthatja az SMS-t | Magyar Google Android  

Hozzászólás írása

Amennyiben szeretnéd, hogy a saját avatárképed megjelenjen a hozzászólásod mellett, regisztrálj a gravatar.com oldalon, majd látogass vissza!