Oldal: Kezdőlap / Bemutató, Telefon / Oldal: T-Mobile Pulse újratöltve, újabb teszteredmények - Android Hungary

T-Mobile Pulse újratöltve, újabb teszteredmények

2009. november 9. | 156 hozzászólás | Kategória: Bemutató, Telefon

A korábban megjelent kiváló T-Mobile Pulse cikk után, ismét itt van egy újabb remek T-Pulse teszt DarkByte friss Android Pulse tulajdonostól.

Bevezető

Android, mostanság még a csapból is ez folyik. A Google néhány éve indult mobil platformja egyre jobban begyűrűzik a mobilkommunikációs köztudatba, ahogyan a gyártók is egyre inkább kezdik felismerni a fegyvertényt a nyílt forráskódú operációs rendszerben. A kezdeti mostoha mobilkínálat után mára már közel egy tucat mobil készülék viselheti magán a zöld robot jegyeit. A HTC G1 és Magic elszigetelt hivatalos piaci értékesítése után hazánkban is elérhető már egy ideje a HTC ?hőse? (Hero) a Vodafone kínálatában, majd nemrégiben a Pannon is felvette azt palettájára. Ugyan a Hero személyében egy korrekt tudású mobiltelefont kapunk, a hazai árérzékeny közönség számára nem hozta meg azt az olcsóságot, amelyet az ingyenes platformtól elvártunk volna.

t-mobile pulse

Még a tavasz folyamán tűntek fel az első képek a Huawei által – a T-Mobile számára – gyártott rendkívül olcsónak mondott Android-os mobil telefonról, a Pulse-ról (avagy leánykori nevén Huawei U8220-ról). A Huawei nevéről leginkább a mobilinternet hajnalán megjelent szappantartó alakú E220-as modem juthat az eszünkbe. (Ebből én is használok immáron második éve egy példányt, nagy megelégedésemre). A cég azóta egészen előkelő pozícióba küzdötte magát, számos operátor hálózatában megtalálhatóak a Huawei eszközei, és persze a bővülő végfelhasználói paletta is jelzésértékű. Sokan nem akarták elhinni, hogy a Pulse hatvanezer forint körüli áron elvihető lesz, legalábbis a hazai árképzési politikát figyelembe véve. Én is szkeptikusan fogadtam ezt a kijelentést; ilyen specifikációkkal ugyanis nem ehhez az árcímkéhez vagyunk szokva. Aztán késő ősz folyamán végre megjelent a telefon, legnagyobb meglepetésünkre tartva az ígért beárazást. Kis hazánkban kicsi megkésve, október végén kerültek a boltok polcaira az első darabok, melyeket pillanatok alatt el is kapkodtak. Ugyan idehaza az árcímke hízott egy kicsit, de kicsivel hetvenezer forint alatt elvihető pre-paid ajánlatban még így is igen kedvezőnek minősül (a mobil egyébként elérhető részletfizetéses konstrukcióban is). Kis hezitálás után a megjelenés utáni héten beszereztem egy példányt, melyet gyerekes lelkesedéssel kezdtem el felfedezni. A telefonra, a korábbi híresztelésekkel ellentétben két év garanciát nyújt a szolgáltató, melyet az értékesítők is megerősítettek.

Külcsín

Nézzük előbb a nyers vas tulajdonságait. A gépben a Qualcomm 528Mhz-es ARM architektúrájú processzora található, amely ugyan nem kiemelkedő, viszont az árához képest elfogadható teljesítményt nyújt. A telefon egy 3.5?-os HVGA (480 x 320 pixel) érintőképernyőt tartalmaz, amely pontosan az a felbontás, amelyhez az operációs rendszert elsősorban tervezték. A képernyő tűéles és gyönyörű színekkel rendelkezik, a fényereje tág tartományban állítható. Mivel verőfényes napokban mostanság meglehetősen rosszul állunk így a napsütésben való olvashatóságról nem tudok nyilatkozni, de borítékolom, hogy ezzel sem lesz gond. Az első hiányossághoz el is érkeztünk, a panel ugyanis látszólag nem ismeri a multitouch-ot. A fórumokon felmerült, hogy csak talán maga a telepített rendszer nem képes kihasználni ezen tulajdonságát, de egy esetleges Android 2.0 frissítéssel bekerülhet ez a funkció. Ezt azonban közel se vegyük készpénznek főleg, hogy a későbbi frissíthetőségről a hazai T-Mobile sem tudott nyilatkozni ezidáig. A neten ellentmondó információkat találhatunk a panel típusáról. Ezek alapján kijelenthető, hogy egy teljesen kapacitív fajtáról van szó. A készülék gyárilag kijelzővédő fóliával érkezik, amely véleményem szerint nagyon minimálisat ront az érzékenységén, viszont olyanról is olvastam már aki egyből megszabadult tőle. Tény, hogy fóliával a képernyő széleinél kicsit nehezebb dolgunk van, én viszont úgy gondolom, ennyit megér a kijelző karcmentessége.

t-mobile pulse

A készülékben a magyar kézikönyv tanulsága szerint 192 MB RAM, és 512 MB Flash ROM kapott helyet, amelyet microSD foglalaton keresztül maximum 16 GB tárhellyel egészíthetünk ki. Ehhez én egy 8 GB-os Kingston Class4-es modult vásároltam még hozzá, melynek segítségével USB kábelen a gépre kötve meggyőző 8 MB/mp-es tempóban voltam képes fájlokat mozgatni. A beépített GPS vevőn keresztül a telefon a GPS jeleket is megfelelően detektálja. Próbálkozásaim alapján, kültéren vagy ablak közelében néhány másodperc alatt rátalál a neki szükséges mennyiségű műholdra. Nem maradt ki a Wi-Fi adóvevő sem, melynek segítségével titkosított vezetek nélküli hálózatokhoz is csatlakoztathatunk és internetezhetünk. Továbbá a Bluetooth sem hiányzik a repertoárból (2.1+EDR), és az Android Cupcake-nek hála, az A2DP sztereó hangátvitel és az AVRCP média távvezérlő protokoll is támogatott, így vezeték nélküli sztereó headset-et is használhatunk. Ha nem vagyunk lokális hálózat közelében, akkor sem kell szégyenkeznie a mobilnak, hiszen 7.2Mbps-es HSDPA és 5.76Mbps-es HSUPA kapcsolatokat is támogat, de ha a szükség megkívánja a régebbi GPRS/EDGE mobilhálózatokon is szót ért. A készülék képes a különböző nézet váltására megdöntéskor, ami a beépített giroszkópnak köszönhető.

t-mobile pulse

A telefon külseje elegáns fekete, a hátlapon karbon mintázattal ellátva, ami egyben iszonyatosan gyűjti az ujjlenyomatokat. Néhány nap után szerintem biztosan feladjuk az állandó tisztogatási kísérletünket. A hazai csomagból sajnos kimarad – az egyébként máshol tartozéknak számító – fehér hátlap. A készülék minden szélénél lekerekített, sehol sem találkozhatunk szögletes élekkel. Formailag igen kellemesre sikerült a készülék, öröm kézbe venni, ugyanakkor nekem kicsit szokatlan volt a hagyományos candybar formájú telefonról való áttérés után, hogy nem kezelhető maradéktalanul egy kézben tartva, leginkább a tepsi formája miatt, amelyet a nagy kijelző megkövetel. Talán azt is érdemes megjegyezni, hogy a Pulse-t háttal asztalra téve egyáltalán nem reagál a képernyő érintésére, amíg nincs a Micro USB porton át csatlakoztatva a töltőre vagy a gépünkre.

t-mobile pulse

A kijelző alatt találhatjuk a hanyatt egérre hasonlító pöcköt, amely sajnos az elvárásaimhoz képest alul teljesített, legalábbis igen nagy görgetési távolságot kell vele megtenni, hogy egységnyit léptessünk, illetve az egér görgő racsnis léptetési elvéhez hasonló tényleges mozgatás is kicsit kiábrándítónak tűnt, mivel jóval precízebb vezérlésre számítottam. Ez különösen böngésző használata közben zavaró, ahol elég fárasztó végiggörgetni vele egy egész oldalt. Leginkább így a menükben és a kezdő képernyőn használható megfelelően, de én ezeken a helyeken is inkább a kijelző érintését preferáltam. A pöcköt meg is nyomhatjuk, ami az aktív elem megérintésével egyező eseményt váltja ki. A hanyatt egeret két hardveres gomb veszi körül. Egyik a lokális menüt hozza elő, míg a másikkal egyet léptethetünk vissza, vagy hosszan nyomva a főképernyőre ugorhatunk. Az utóbbi összevonás az eddigi Android-os mobilokhoz képest újdonság, de jól használhatónak bizonyult. A két szélen egy-egy LED-el hátulról megvilágított hívás felvevő és lerakó gombot találhatunk, szerintem pont megfelelő helyre helyezve. A kijelző felett ugyancsak megtalálhatjuk a videóhíváshoz használható VGA felbontású másodlagos kamerát, amelyet a fényképező alkalmazásban kameraként is tudunk használni. Videóhívással ezidáig még nem próbálkoztam. Ugyancsak itt találjuk a hívás hangszóróját is, amely megosztja a tábort a minőség tekintetében. Az elégedetlenek konzervdobozszerű hangzásról számolnak be. A k750i-m után én úgy gondolom, hogy teljesen rendben van a hangminősége, legnagyobb hangerőn talán még túlzottan erőteljes is. Partnereimet tisztán hallottam, ahogyan ők is engem. Véleményem szerint ez a része rendben van a telefonnak. Talán a mikrofon került egy kicsit szerencsétlen helyre, ez ugyanis a telefon bal alsó peremén van, ha szemből nézzük a kijelzőt. Jobb fülhöz tartva azonban úgy tűnhet, megvan az esélye, hogy a csukló elfedi, ezzel rontva a saját beszédhangunkat. Ennek ellenére, mint említettem, nem volt probléma a hallhatóságom hangminőségével.

A készülék bal oldalán a ki-bekapcsoló gomb található, melyet bekapcsolt állapotban hosszan nyomva a Phone Options menübe jutunk. Itt némítani, kikapcsolni, repülős üzemmódba tudjuk tenni a telefont, illetve a futó programok listáját is innen érhetjük el. Ugyancsak a bal oldalon helyezkedik el a microSD kártya foglalata, amelyet egy gumiszalag végén ülő műanyag ajtó fed el. A memória kártyánál maradva, a hazai csomagból sajnos valamiért szintén kimarad az egyébként tartozék, a 2GB-os microSD kártya is. A telefon ellenkező oldalán találjuk a hangerő növelő-csökkentő gombokat, amelyek mindig az aktuálisan hallható hangtípus rendszercsúszkáját állítják, pl. ha csengő hangot választunk, akkor a csengetési hangerőt, zene lejátszás esetén a média hangerőt, telefonálás közben a többi telefonhoz hasonlóan pedig a beszéd hangszóró hangerejét szabályozhatjuk. A jobb oldali szélen kapott helyet a kamera két állású gombja is, amellyel előbb fókuszálni, majd elsütni tudunk. A rendszercsatlakozókat a Sony Ericsson új hóbortjához hasonlóan nem a telefon alján, hanem a tetején találjuk, szintén a gumiszalagos fedőcsík mögött. Ez az elrendezés egyből értelmet nyer, ha megvizsgáljuk a tartozék szilikon-bőr kombinációjának tűnő tokot, ugyanis a telefont belehelyezve is lehet fejhallgatót csatlakoztatni vagy tölteni a mobilt. A telefon Micro USB-t használ mind adatátvitelhez és mind a töltéshez, fejhallgatót pedig a 2,5 mm-es jack aljzathoz köthetünk. Mivel a legtöbb fejhallgató 3,5 mm-es dugóval rendelkezik, a csomag részét képezi egy lengő aljzatos konverter is. Kár, hogy nem alapból 3,5 mm-es az aljzat. Én az A2DP támogatás miatt efelett szemet tudok húnyni. Ugyancsak a csomagban található egy USB-ről Micro USB-re konvertáló kábel, illetve a töltő is úgy van kialakítva, hogy az USB kábel véget bedugva ugyanazon kábellel tölthetjük a telefont, amellyel a számítógépre csatlakoztatjuk. Ezt nagyon ügyes megoldásnak gondolom, habár emögött is költségcsökkentési megfontolás állhat. A mobil szerencsére “etethető” számítógépről is, munka közben pedig a laptopomról kellemesen szívja magába a szükséges naftát.

t-mobile pulse

A hátlapon találjuk a 3,2 Mpixeles autófókuszos kamerát, melyet működésében azonban sajnos semmilyen segédfény nem segíti. Viszont ismervén a LED-es megvalósítások hatékonyságát, ez talán nem is annyira nagy baj. Legfeljebb a zseblámpa funkció miatt panaszkodhatnánk, de egy a kijelzőt teljes fehérben működtető programmal talán még jobb eredményt is el lehet érni. A szolgáltatói logó másik oldalán találhatjuk a rendszer hangszórót, amely elég erőteljesen képes megszólalni. Nyilván falat rengető mély hangzást ne várjunk tőle, ám a közép és magas hangokat szépen adja vissza.

t-mobile pulse

A készülékhez 1500 mAh-s Li-Polymer akkumulátort kapunk, amely aktív nyúzás mellett közel egynapos üzemidőt biztosít. A Pulse esetében is az akkumulátor alatt találjuk meg a SIM kártya becsúsztatós fiókját.

Tartozékok

Az csomag részét képezi még egy 2,5 mm-es csatlakozóval ellátott headset is, melynek bal oldali hangszóró kábelén találunk egy kábellel egybeöntött mikrokapcsolót is. Ezzel alapállapotban a zenelejátszást tudjuk megállítani és elindítani, ha pedig épp beérkező hívásunk van, akkor valószínűleg ezzel tudjuk fogadni azt, ezutóbbit azonban még nem teszteltem. A headset-hez nem járnak párnák, így az gyorsan nyomni kezdi a fülünket. Emiatt érthető, hogyha valaki mellőzi a használatát. Az ehhez tartozó jack dugó 3-érintkezős, valószínű tehát hogy mikrofon is található az elágazásnál található műanyag részen, ahol egyébként egy erre árulkodó lyukat is felfedezhetünk. A diktafon programot használva mind ebbe és mind a telefon mikrofonjába beszélve nagyjából egy hangerőn rögzítette a hangomat, innen sejthető, hogy ez az állítást helytálő. A fülhallgató hangminősége átlagos, telt mély hangokat például ne nagyon keressünk.

t-mobile pulse

Korábban már szó esett az USB aljzatos töltőről, a lengőaljzatos fejhallgató konverterről és a tartozék tokról is. Ezenfelül egy mini CD lemezt találunk a dobozban, rajta egy Outlook-kal szinkronizálni képes PC Suite fantázianevű programmal és egy Dialer nevű mobilinternetes tárcsázó programmal, melynek kezelőfelülete egyébként teljesen megegyezik az E220-as modemem Mobile Partner programjával. A tapasztalatokkal ellentétben a telefon használható Windows 7-el is, ehhez igaz kicsit trükközni kell. A feltelepített PC Suite driver/Vista illetve x64 esetén Vista-AMD64 mappájába kell irányítanunk a driverkeresőt, ami innentől kezdve mindent fel is ismer. Szerencsére a háttér ár funkcionalitás enélkül is használható, csak az ADB debugger portot, a modemet és az Outlook alkalmazáshoz szükséges virtuális soros portot veszítjük el meghajtó program hiányában. A driver egyébként képes együttműködni az Android SDK-val is, a 2.0-ás verziót és az Eclipse plugint telepítve elsőre sikerült futtatnom a Hello World programot az Eclipse IDE-ből. Az SDK-n át készítettem a képernyőfotókat is. A csomagban nem található nagy terjedelmű kézikönyv, mivel ez is a CD-n kapott helyett. A kezdeti lépésekben segítő füzetecskét viszont azért kapunk nyomtatott formában. Szükség is lehet rá, ugyanis az Android operációs rendszer még nem tud magyarul.

Belbecs

Körbeérvén a külsőségeken, nézzünk rá magára a szoftverre. Ahogy már említettem, a telefonon az Android 1.5-ös Cupcake változata teljesít szolgálatot. Egyelőre nincsenek információk róla hogy a jövőben megkapja-e az 1.6-os Donut vagy a 2.0-ás Eclair frissítéseket, de mindenesetre reménykedünk, hogy a széles elterjedése majd ösztönzi erre a gyártót és a forgalmazót. A menürendszert stílusában a Huawei a T-Mobile-os színekre szabta át. Szerencsére nem vitték túlzásba a magenta szín használatát, leginkább csak a kijelöléseknél a folyamat jelző és a görgető sávoknál találkozhatunk vele, az uralkodó szín inkább a mobil külsejéhez jól passzoló Vista-s üveghatású fekete. A bekapcsolást követően a T-Mobile majd az Android logó megjelenése után már csak a PIN kódunkat kell beütnünk, amennyiben használunk, ami után a menürendszerben találjuk magunkat. A boot egészen gyorsnak nevezhető okostelefon mivoltához képest, körülbelül fél perc alatt már működőképes is a mobil.

A képernyővel való interakciót valamelyik hardveres gombbal kezdhetjük meg, amely után még fel kell piszkálnunk a “T-bogyót” annak érdekében, hogy feloldjuk a zárolást. Aki esetleg paranoid, további biztonsági intézkedést is bevezethet egy háromszor hármas rácsozaton beállított tetszőleges, legfeljebb ötpontú folytatólagos ábra megadásával. A telefon ezután csak akkor enged minket a menübe, ha ezt a mintát helyesen “felrajzoljuk” neki. Alapesetben a mobil a My Phonebook nevű alkalmazást tolja az arcunkba. Ez a program egyébként fixen be is van égetve az alap főképernyő alsó sávjának bal felére, amit jól látunk, ha átváltunk a hagyományos Android nézetre. Itt egyfajta coverflow-szerű kezelőfelületen létrehozhatunk kontakt csoportokat, melyekbe ezután beledobálhatjuk partnereinket. Az egész kezelőfelület azon alapul – és lényegében ott is bukott el nálam, – hogy minden partnerünkhöz rendelkezzünk hívóképpel, hiszen enélkül mindenki egyen fantomképet kap, amelyből aztán Doszpot Péter legyen a talpán aki elsőre eldönti ki kicsoda. Mivel a mobil nem képes alapból integrálódni a Facebook-kal és mivel nekem még ott is vannak hiányosságaim, így inkább egyelőre mellőzni szerettem volna ezt a felületet. Mások elmondása alapján ez a rész egyébként is hajlamos sok partner esetén a belassulásra. Szerencsésen visszatérve a hagyományos Android képernyőre, a zöld hívógomb megnyomása után bejuthatunk a tárcsázóba, ahonnan a Contacts megnyomásával egy, az iPhone-nál már megszokott görgethető névlistát kapunk.

t-mobile pulset-mobile pulse

t-mobile pulset-mobile pulse

Az első újdonság normál telefonhoz szokott felhasználóként egyébként a kontaktok importálásánál ért engem. A készülék ugyan képes más telefonokról VCard formátumú névjegyeket fogadni például Bluetooth-on, de én inkább azt a megoldást választottam, hogy a régi telefonomról lementett névjegyeket beimportáltam a Google fiókom Contacts részére, ahol jóval egyszerűbben szerkeszthetem őket PC-ről a böngészőm segítségével. Majd a szinkronizálás opciót választottam, melynek hatására néhány másodperc után minden kapcsolatom sikeresen megjelent. Akiknél sikerült az email címüket is az importálásnál belőni és képük is volt beállítva a Google fiókjukhoz, azoknál még az is megjelenik. A mobil egyébként erőteljesen integrálódik a Google szolgáltatások köré, mint minden Android-os telefon. Első belépésünk után már vígan szinkronizálja GMail-es email-jeinket és Calendar bejegyzéseinket is. Természetesen a szinkronizáció sűrűsége és kiterjedésének foka szabályozható. Mivel jómagam elég sok Google szolgáltatást alkalmazok, ez nagyon kényelmessé teszi a használatot.

A készülék képes Exchange szerverekkel is együttműködni, ehhez előtelepítve kapjuk a DataViz RoadSync csomagját, melyet rövid regisztráció és konfiguráció után használatba is vehetünk. (Exchange kiszolgáló híján nem tudtam tesztelni, de a naptár bejegyzéseket és az email-eket biztosan tudja kezelni.) Ugyancsak a DataViz-től származik a Documents To Go butított változata, mellyel olvasásra megnyithatunk Word, Excel, Powerpoint és PDF dokumentumokat is. Amennyiben szerkeszteni is szeretnénk, meg kell vennünk a teljes verziót. A telefonon találunk még egy Servo Search névre hallgató alkalmazást, melynek segjtségével weben vagy a telefon teljes tartalmában kereshetünk. Ezutóbbi szolgáltatás az 1.6-os Donut kereső sávjában is megtalálható, így pótolta a gyártó ezt a funkciót. Megtalálható a Web’n’Walk ikon, amely egyszerűen csak a beépített böngészőt viszi a megfelelő oldalra.

A főképernyő a hagyományos jobbra-balra csúsztatható Android-os “asztalokkal” ellentétben egy kétsoros és háromasztalos rácsozatot alkot. Ide azt rámolunk ki, amit csak úri kedvünk megkíván. Ha kiválasztás nélkül megnyomjuk a pöcköt akkor a rendszer lekicsinyíti az asztalokat és azokat lehetőségünk nyílik távolról is megnézni. Ezutóbbi esetén egyébként elég lassú a rendszer, ha túl sok widget-ünk van kitéve, megesik hogy hosszú másodperceket várunk mire a kicsinyítés megtörténik. Érdemesebb inkább a hagyományos újjal eltologatós módon váltani az asztalok között. Gyári állapotban találkozhatunk néhány extra widget-el is az asztalokon, úgy mint az aktuális Google Calendar naptár eseményeket, kedvenc videóinkat és fotókat mutató kütyüket. Ezeket szerintem a legtöbb felhasználó rövid időn belül a kukába fogja hajítani, ugyanis érezhetően sok erőforrást elpazarolnak, és egyébként is találunk jobb alternatívákat a Market-ben. Apropó Market, Magyarországon csak az ingyenes kínálat érhető el egyelőre és ez alól a Pulse sem kivétel. Szerencsére a programválaszték így is olyan bőséges, hogy ember legyen a talpán, aki egy-egy feladatra dönteni tud a temérdek program között. Szerencsére mások véleményeit és értékeléseit helyben olvashatjuk a Market alkalmazásból, ami sokat segít a döntésben.

t-mobile pulset-mobile pulse

t-mobile pulset-mobile pulse

A telefon sajátossága még az előre telepített TouchPal virtuális billentyűzet amely minden más forgalmazott ország kiosztására és nyelvi szótárára fel van készítve, kivéve a miénket. Ez sajnos nagy fekete pont a T-Mobile-nak, ugyanis egyébként a billentyűzet nagyon hasznos volna, angol nyelven pötyögve jól korrigálja a félreütéseket, habár mások véleménye szerint az iPhone prediktív szótárához még nem képes felérni. Kiosztásban egyébként három változat közül választhatunk. Teljes QWERTY, összevont QWERTY (minden gombon két betű szerepel) illetve a hagyományos telefonos keypad is rendelkezésre áll. Ezek között a billentyűzet jobbra-balra tolásával tudunk választani. Mivel a magyar ékezetes karakterek teljes kínálata a TouchPal egyetlen kiosztásában sem szerepel, én személy szerint visszatértem az Android alap billentyűzetére, amely ugyan butább, de legalább kevésbé zsúfolt és ezáltal kisebb az esélye hogy félreütünk valamint a magánhangzók hosszú lenyomására elővarázsolhatjuk az ékezeteket is. Néhány nap után egészen gyorsan tudtam rajta gépelni, legalábbis a hagyományos telefon keypad-hez képest viszonyítva. Remélhetőleg a TouchPal későbbi változatába bekerül a magyar nyelv támogatása is. Vágólap támogatást szerencsére alapból találunk a platformon.

A Huawei-nek köszönhetően találunk még a telefonon egy egyszerű fájlkezelő programot is, amivel a telefon belső memóriáját és az SD kártyát tarthatjuk karban, illetve fájlokat mozgathatunk a két tárhely között vagy küldhetünk másik Bluetooth-os eszközre. A k750i-m társítás után minden probléma nélkül képes volt fájlokat küldeni a Pulse-ra. Ugyanez PC esetén már valamiért nem működött, igaz a k750i ismeri az OBEX fájlküldést, de valamiért a PC-s Bluetooth driver-em a Bluetooth FTP protokollt erőltette. Végeredményben a Pulse-ról gond nélkül tudtam fájlokat küldeni mindkét másik eszközre.

t-mobile pulse

t-mobile pulse

t-mobile pulse

Az egyedi programkínálat ezzel nagyjából be is zárul, minden más alkalmazás az Android platform sajátja, maximum kinézetben történtek változások. A Wi-Fi beüzemelése után az első utam a böngészőbe vezetett, amely egyébként ugyanarra a motorra épül mint az asztali Chrome. Az oldalakat nagyon szépen megjeleníti, működnek az AJAX-os funkciók, ujjunkkal gyorsan tudunk mozogni, dupla bökéssel pedig az olvasandó helyre tudunk nagyítani. Flash tartalmak nem jelennek meg, de a YouTube-os videókat felismeri és ezeket külön kliensben is képes megjeleníteni. A problémát leginkább az jelenti, hogy a böngésző lassacskán tölti be és jeleníti meg az oldalakat, gyakran hosszú másodperceket kell várni, ami egy idő után elég kiábrándító tud lenni, főleg akkor amikor tudjuk, hogy egy több tíz megabites Wi-Fi-s neten lógunk. Ha jót akarunk magunknak, érdemes letölteni a Market-ről az Opera Mini Android-os változatát, amely ráadásul a tömörítés végett kevesebb adatforgalmat is generál.

Belassulással egyébként nem csak a böngészőben futhatunk össze. Ugyan az Android elég intelligensen kezeli a memóriát, ám amikor egy méretesebb programot készülünk elindítani előfordul, hogy várni kényszerülünk, amíg a rendszer helyetcsinál a háttérben futó programok egy részének bezárásával. A helyzet azért szerencsére nem ennyire drámai, ráadásul a problémán is segíthetünk valamelyest, ha pl. letöltjük az ingyenes TasKiller-t és időközönként kilőjük a háttérben futó feles programokat.
Multimédia

Média oldalról a mobil jó pár ismert médiaformátumot támogat. H.263, H.264, MP3, OGG Vorbis, AAC, AAC+, eAAC+. DivX/XviD támogatás továbbra sincs a platformban, ARM processzora tudomásom szerint egyedül a CoreCodec rendelkezik ARM optimalizált kóddal, ők viszont egyelőre nem készültek el az Android-ra portolt lejátszóprogramjukkal. Ugyancsak nem tudja a gyári lejátszó a hang ekvalizációt, de meggyőződésem, hogy ez is csak szoftver kérdése (főleg hogy már dolgozom egy ilyen lejátszón). A videó lejátszást MeGUI-val Android G1 profilban kódolt videóval teszteltem, két menetes 800kbps átlagú 480 x 280-as H.264 Baseline@L3 videóval és 128kbps Stereo AAC hanggal. A lejátszás teljesen folyamatos volt, menetközben forgathattam a telefont, a lejátszás ekkor sem szakadt meg, illetve különösebb várakozás nélkül bele is tekerhettem a videóba. Navigációs oldalról nem kapunk előtelepített offline navigációt, a Google Maps-et használhatjuk fel az egyszerűbb feladatokra. Ha komolyabb autós kalauzt szeretnénk hanggal, akkor érdemes pl. az Ndrive vagy az Android-ra is megjelent iGo háza táján szétnézni.

t-mobile pulset-mobile pulse

A telefon igazi gyengéje a kamerája, amely annak ellenére hogy autó-fókuszos alig képes felérni a k750i-m 2Mpixeles fényképezőjéhez. Az fókuszálás látszólag egyébként sem működik mindig megfelelő hatékonysággal, a mobil egy idő után feladja, ha nem tud távpontot találni a méréshez, de ilyenkor is zöld kerettel jelzi, amint elsüthetjük a képet. Néhány írott dokumentum lefényképezéséhez illetve kamerát felhasználó programok (pl. vonalkód olvasó program) használathoz azért használható. Videót 352 x 288 pixeles felbontásban 20 fps sebességgel rögzíthetünk, ez még használhatóságban épp a határeset, habár a 8 Khz-es AMR hang a videó minőségnél jobban szúrja a szemem (fülem?).

Zárszó

A telefonon körülbelül 60MByte tárterület áll rendelkezésünkre további programok telepítésére, ha ez kevésnek bizonyul akkor egyelőre csak root-olással (vagyis hack-elt ROM feltöltésével) tudunk segíteni, ami nyilván a garancia azonnali elvesztésével jár. Tehát ezutóbbit gondoljuk meg alaposan. A memória mennyisége azonban közel sem annyira vészes, mint amilyennek tűnik. A legtöbb Android alkalmazás – hála a Dalvik byte kód jó tömöríthetőségének – néhány száz kilobyte méretű. Ha valamelyik programnak további adatfájlokra (pl. navigáció esetén térképadatokra) van szüksége, azt általában egyébként is az SD kártyára tölti le vagy telepíti fel. A 60MByte-hoz egyébként még nyerhetünk körülbelül 5-10MByte-ot, ha a gyári képeket és a demó videót kimozgatjuk az SD kártyára avagy töröljük őket. A belső memóriára való telepítési korlátozás egyébként várhatólag az Android későbbi verzióban feloldásra fog kerülni.

t-mobile pulse

Konklúziót írni nem egyszerű. Mint látható ez a telefon sem tökéletes. A megvásárlása előtt az Android platformot egyfajta rózsaszín köd lepte be nálam, ami végett képes voltam megvenni a Pulse-t, anélkül hogy élőben teszteltem volna előtte. Összességében nem bántam meg a dolgot. Maga az operációs rendszer nagyon felhasználóbarát, a Market végett elég sok problémára azonnal találhatunk megoldást, és látszik, hogy még igen sok lehetőség van, aminek irányába kiforrhat az Android platform. A problémákat igyekeztem objektíven leírni, hiszen miért is akarnék ámítani bárkit is. Azt valószínűleg az olvasó is látja, hogy egy ilyen áru telefonnál a hardver pont úgy van megválasztva, hogy a gyakori feladatokhoz még éppen elegendő teljesítményt produkáljon, de ha már sok alkalmazás megnyitásra került, akkor hajlamos a belassulásra. Nyilván akiknek a fenti problémák valamelyike kizáró indok vagy komolyabb elvárásai vannak, ne ezt a telefont válassza, viszont az a véleményem hogy első okostelefonként bőven örömet lehet benne lelni. Végezetül azt se felejtsük el, hogy ezért az árért egy Android-os telefont kapunk, teljes körű hazai garancia biztosításával.

Címkék: , , ,
Hozzászólások követése

156 hozzászólás ehhez: “T-Mobile Pulse újratöltve, újabb teszteredmények”

 1. Szotyka hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Háát én most azért vakarom a fejem..
  Új bug .. Google Calendar-ba ki sync-eltem a névjegyeimet..
  Javítgattam rajtuk, most meg az istennek nem akarja visszavenni a változásokat..

 2. zsoltee hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Jó kis cikk, néhány olyan területet is megvilágítottál, ami az én tesztembe már nem fért bele, hiszen így is iszonyat hosszú lett.
  Lassan már teljesen a Pulse körül fog forogni az oldal Vajon ki lesz az első, aki a Motorola Droid-ot teszteli? Gondolom nehézkes lesz a beszerzése eleinte…

 3. DarkByte hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Én köszönöm hogy kikerülhetett a teszt az oldalra, ja meg persze a gratulációkat is Iszonyat sokat lehetne írni még a mobilról ahogyan zsoltee is írta, de nagyjából ennyi alapján már szerintem mindenki eltudja dönteni hogy akar-e a Pulse-al komolyan számolni vagy sem.

 4. androidos hozzászólása:

  Zsoltee! Reméljük, ami késik, az nem múlik és hamarosan jön a Motodroid teszt. Bár az első benyomások alapján kicsit többre számítottam.

 5. Tibi09 hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Hello!
  Ez a teszt is jól sikerült, akár az előző. Erősen arra hajlok, hogy vegyek egy Pulse-ot. De lenne pár kérdésem:
  – Magyar nyelv elérhető lesz rajta előbb-utóbb? Valaki meg kell csinálja vagy a T-mobile vagy a Huawei csinál valami frissítést?
  – Azt kb. mikor lehet megtudni, hogy az Android 2.0 fog e menni vele?
  –  Magyar qwerty bill-t lehet “beletenni” valahogy?

 6. Szilu hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Sziasztok! Jó a teszt. Én is a múlt héten vettem egy ilyet. Annyit hozzátennék, hogy nemcsak első okostelefonnak jó. Használtam sokáig Samsung Omniát, aztán HP 614-et.  Hát a Windows Mobile után, ez hatalmas felüdülés. Nagyon jó dolog ez az Android. Óriási szabadságot ad, élvezet használni. A készüléket pedig jó kézbe venni, jó minőségű, jól összerakott, gyönyörű kijelzővel. Megfelelő a hardver is, az a 60 MB nekem eddig nem okozott problémát. Nem is hasonlítható a fentiekhez. És nagyon jó áron adják. Szóval akinek okostelefon kell, annak ajánlom.

 7. DarkByte hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Valamiért az előző hozzászólásomat nem adta hozzá.
  Szóval köszönöm hogy kikerülhetett ide is a tesz, na és persze a gratulációkat is. Nagyon sok mindenről lehetett volna írni, de ennyi alapján már úgy gondolom mindenki el tudja dönteni hogy érdemleges-e a mobilt beszereznie vagy sem.
  Tibi09: sajnos ezek azok a kérdések amelyekre mi sem tudunk választ. Magyar billentyűzetet esetleg a hazai közösség összerakhatna egy sajátot, ezt ha minden igaz lehet telepíteni utólagosan is Market-ből.

 8. iipenwin hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Remek teszt. Már nagyon várom a droidomat. Elvileg már 24 órát sem kell várni. Tapasztalatok hamarosan.
   

 9. BazsDroid hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Kimerítő írás, köszönet érte!

 10. Bandroid hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Jónak tűnik! És a felbontása, és a képernyő mérete egyezik az iPhone-val. Milyen hozzá képest a képe? Látszanak a pixelek valamennyire?

 11. kkaresz hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Sziasztok valaki segitsen légyszives most vettem egy ilyen telot hogy tudom visszaállitani a billentyűzetet eredeti androidosra mert ez a pulse billentyűn elég nehéz ékezeteket irni légyszives irja meg valaki nekem aki tudja akár ide akár az emailomra
  komlosk@gmail.cim
  előre is köszi
  egyébként nagyon meg vagyok elágedva a teloval winmorol váltottam nem bántam meg amiket irtak rola az igaz de még igy is több szol mellette mint ellene
  üdv kkaresz

 12. 77Platolis hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Korrekt cikk. 
  Pár napja én is egy ilyen szépséget maszatolok.  A görgő szerintem nem egészoldalak végighengergetésére szolgál. Ezért nem is alkalmas rá. Kifejezetten a szövegekben való betűk elé-után pozicionálásnál találtam hasznosnak, amikor ujjal elég nehéz két betű közé bökni.  +Az asztalok között a navigációnál is megfelelő volt.
  Ami a telefonkönyv szinkront illeti, nekem az előző telómból (Nokia N95) sikerült a neveket átvinnem – majdnem hiánytalanul – az Outlook és a két telefon saját PC-Suite-ja segítségével. A kontaktképek valamiért csak az Outlookig értek el. És sajnos a magyar nyelv sajátossága szerint a nevek mind fordítva jelentek meg (a First, Last Name helyes szabálya szerint). A gugli névjegyzék kezelőjébe visszaolvasva, onnan kiexportálva CSV-be, majd a nevek megfordítása után vissza import… szóval elég macerás volt. (aki tud egyszerűbb megoldást az ne tartsa vissza!)
  A fényképező a minősíthetetlen minősége miatt sajnos szinte teljesen használhatatlan. Legalábbis nekem. Remélhetőleg ezen egy szoftverfrissítéssel lehet majd segíteni. (ahogy több telefonnál már előfordult)
  A Wlannal vannak még problémáim. Sajnos nagyon nehezen kapcsolódik a routeremhez. Ez esetleg lehet az SMC hibája is, bár számtalan más eszközzel nem volt ilyen gondom. (N95, PSP, más telefonok és több laptop… Amikor viszont sikerül csatlakoznia, akkor elég szép sebességgel és stabilan működik. Nem jöttem még rá mi lehet a hiba.
  Az USB kábelem hibás! A töltésre használható, de adatátvitelre nem. “Ismeretlen hardverrel” kínlódtam vagy egy órán keresztül, majd a kábelt egy Nokiásra lecserélve azonnal kapcsolódott a gépemhez. #&@$! Ezért most visszavigyem? Akinek hasonló jelensége van, az gondoljon rám ?+? és a gyártó anyukájára? -?!
  Nem jöttem rá hogyan lehet működő widget-et átmozgatni új asztalra? Már létezőre is csak a golyó használatával sikerült.

 13. barii hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  win7 alatt ismeretlen hardve r volt nekem is… és nme jelent meg mint particio
  de tagnap megjelent.. ehet hogy csak egy reboot kellett vagy mittomén, de tegnap is azt mondta, hogy ismeretlen hardver, de megjelent a drive

 14. 2ma hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  a szinkronizáláshoz annyit,hogy elvileg a többi platformra is van google sync,symbianos meg winmo-s biztosan,ahol egyszerűen fel lehet szinkronizálni az adatokat a google-hoz,majd utána onnan könnyedén lehúzni.én amióta párszor lenulláztam anno a winmo-s telefonom név- és naptárjegyzékét inkább kihagyom a pc-t a szinkron játékból.sőt,gyakorlatilag outlook-ot sem használok már.

 15. Akron hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Van-e különbség okostelefon és PDA telefon között? Csak mert mindenki az okostelefnohoz hasonlítja és szerintem ez több annál. Azaz a Pulse inkább PDA

 16. androidos hozzászólása:

  Lényegében szerintem nincs túl sok különbség a PDA telefon és az okostelefon között. Talán annyit lehetne megemlíteni, hogy az PDA telefonok jobban közelítenek a klasszikus PDA-k funkcióihoz és méretben kicsit nagyobbak. Egy PDA-t sokkal inkább munkaeszközként használnak, mintsem multimédia, játék és egyéb internetes alkalmazások futtatására. Persze azért egy PDA-ban is megtalálhatók ezek a funkciók. Néhány különbséget talán fel lehet fedezni, de manapság már szinte egybemosódnak. Ezek alapján én a Pulse-t talán inkább az okostelefon kategóriájába sorolnám.

 17. barii hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  kb anny az egész, hogy régebben volnak a pda-k, aztán elkezdtek telefonba bepakolni mindent. így elkezdtek közelíteni egy máshoz, sztem a pdatelefon az ugyan az már, mint az okostelefon. ami nem hív, az pda vagy mp3 lejátszó vagy navigáció, ami hiv, az okostelefon… de ez csak játék a szavakkal

 18. Carter hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Ez igen, mindent leír, amit a telefonról tudni érdemes!
  A rakat helyesírási hiba amúgy javítva lesz, vagy senkit sem érdekel rajtam kívül?

 19. Eki hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Ez a Pulse SD kártyára nem tud közvetlenül applikációkat telepíteni?

 20. DarkByte hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Próbálok válaszolni mindenki kérdésére (remélem vannak akik visszaolvassák ):
  77Palotis: SD kártyát csak az után tudod tallózni gépen, miután csatlakoztatást követően a notifications bar lehúzása után a megjelenő USB Mass Storage sorra rábökve engeded hogy a telefon azt csatlakoztassa a géphez (egyszerre nem lehet a telefon-ra is és a gépre is mount-olva). Ugyanígy leválasztásnál is előbb leválasztod PC-n majd a Notifications-nél is.
  Carter: van benne pár elgépelés amelyet a Logout.hu-s megjelenésig javítottam. Ha gondolod jelezd őket és remélem az oldal gazdái szerkesztgetik kicsit utólag (nekem nincs rá jogom). De talán lehet érdemes lenne onnan a cikket átemelni ide megint.
  Eki: nem tud, ahogyan írtam is alap felállásban a belső 60MB-al kell beérni. Vagy ROM hack-el lehet engedélyezni, vagy reménykedünk hogy lesznek rá frissítések és előbb utóbb feloldják a zárolást.

 21. androidos hozzászólása:

  Off: Közben javításra került néhány stilisztikai és nyelvtani hiba, de inkább a technikai részére koncentráljunk.

 22. 2ma hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  ma nekem is jelezte a telefonom,hogy kevés a hely a belső memóriába.törölgettem néhány programot,de ez sem oldotta meg a gondot.kikpacsoltam a készüléket,és mire újra betöltött láss csodát: 93M szabad hely.szóval néha érdemes újraindítani a telefont!

 23. Réka hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Sziasztok!
  Kissé még béna vagyok ehhez a telóhoz, mert ma kaptam légyszíves írjátok meg mi a szinkronizálás és hogy kell használni leírták, de mivel még soha nem csináltam nem értem  mit és hogyan?!

 24. DarkByte hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Réka: ha van Google fiókod, lépj be a http://google.com/contacts részre, és itt tudod szerkeszteni a kapcsolataidat és a csoportokat. Én a másik mobilomról lementett telefonszámaimat VCard formátumban mentettem és a jobb fenti Importálás gombra előjövő részen importáltam, de kézzel is felviheted a partnereidet ha neked az új szimpatikusabb. Ezután már csak annyi a dolgod hogy a telefonban a Settings, Data Synchronization részbe bemész, ha nincs kijelölve Master Server-nek a Google server akkor kiválasztod, majd a Google Server Settings alatt (ami elvileg az előző után megjelenik) kiválasztod hogy miket szeretnél szinkronizálni és milyen gyakran (Calendar, GMail és Contacts van nálam). Ha minden igaz ilyenkor a kategóriák mellett megjelenik egy pörgettyű ami jelzi hogy szinkronizálni kezdett. Az utolsó frissítés időpontja egyébként a kategóriák alatt olvasható lesz. Ha mindent jól csináltál a Contact alkalmazásban megjelenik minden ember aki a fiókodban fel van véve.

 25. JimMorrison723 hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  A canvas képernyőm az órát hogy tudtad átálliitani? (Napot meg a dátumot is mutatja) Nem tudom hol lehet átállitani vagy ez már egy újabb driverhez van?

 26. 77Platolis hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @DarkByte: Nem igazán értem a hozzám intézett megállapításaid. Nekem nem volt ilyen problémám.
  @JimMorrison723: A Marketen “Retro Clock Widget” néven találod.

 27. 77Platolis hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @2ma: Szerintem egy taskmanager segíthet a problémádon. A telefon kikapcsolása nélkül kilövi a háttérben ragadt programokat. (pl.: Task Killer, Task Manager (ilyen van több is), TaskControl (a kedvencem))
  Sajnos hiába lépsz ki látszólag egy programból, az a háttérben még simán ott maradhat és foglalja a helyet. A os elvileg bezárja őket helyhiány esetén, de Te is tapasztalhattad, hogy ez a rendszer hagy maga után kívánnivalót. 
  A nevek megfordulása csak engem zavar? Van vagy 150 névjegy bejegyzésem és eltartott egy ideig, amíg mindenkit visszafordítottam. Remélem soha nem kell megismételnem.
  A névjegyzékhez tartozik, hogy az “Á” és “É”  stb. betűvel kezdődő nevű ismerőseim a lista végére kerültek. (szépséghiba)

 28. Blake hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Sziasztok…

  Eszrevettem meg egy bugot…
  Ha letrehoztok Favourite-ket a telefonkonyv bejegyzesekbol, onnantol nem szinkronizalja a telefonkonyvet a gmail-lel… Hibaval elszall… Amint kitoroltok minden Favourite-ot, ujra mukszik…

 29. 2ma hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @77Platolis: Szia,köszi de sajnos nem jól mondtam akkor.Nem a futó program memória fogy el,hanem a belső memória ahova a programok települnek.És hiába töröltem őket,nem szabadult fel egyből a hely,de egy újraindítás után már igen.
  Tehát félreértések elkerülése végett:
  ROM = OS and APPS: 512 MB ->azaz itt található a rendszer,és a települt alkalmazásokRAM = Memory where OS and apps run: 288 MB ->itt fut a rendszer és az alkalmazások
  nagyon vonalakban így néz ki.(ez egy HTC Hero készülék,a többi készüléknél természetesen másak az értékek)

 30. iipenwin hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  megérkezett….
  lassan 2 napja nyúzom a Pulsomat és mostanra már be van teljesen gyógyulva a szemem.
  Verdikt…
  nekem személy szerint nagyon bejön a droidom. webshopon keresztűl történt a rendelés, időbeni szállítással. pillanatok alatt beállítható és kb. fél óra gyakorlás után teljes rálátásom volt a menűre és magára a készülékre. a képernyőnek nagyon szép a felbontása kicsit nehézkesen működik a feloldás de ezt betudom a fóliának ami még rajta van. természetesen kisebb nagyobb gondokkal megküzdöttem, pl. a címtár. sikerült a teljes gmailes címtáramat kitörölnie a droidnak (+szerencse, hogy elötte mentés volt ) ezután viszont tökéletesen frissít amint változás van bármely oldalon. régóta szerettem volna érintőkijelzős készüléket és természetesen droidot. ahhoz, hogy a user megbarátkozzon a rendszerrel és a technológiával, ahhoz ez a készülék több mint alkalmas és kielégítő.  1-2 kérdésem lenne droid tulajokhoz…
  miként ill. van-e  lehetőség beállítani, hogy a droid jelezzen amennyiben egy bizonyos forgalmat elért a mobilnettel? ha igen akkor külön számolja a wifis és előfizus netet?
  válaszokat elöre köszönöm.
  frissítés hamarosan…..

 31. 2ma hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @iipenwin:
  tedd fel a netcounter nevű programot a marketből,nap,havi,heti,wifi,előfizu,jelzés…rengeteg beállítási lehetősége van.

 32. iipenwin hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @2ma köszönet megtaláltam.

 33. Makonya hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  sziasztok
   
  olvastama  cikket az összes hozzászólást és nekem nagyon tetszett a teló!
  de van e már vmi megoldás h a divx-es filemket megnézek rajta?
  akár felirattal is?
  jelenleg winmo-s készülékem van,ami ezt meg is teszi de váltani szeretnék!
  elöre is köszi

 34. iipenwin hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  frissités…..
  Az akku wifi használatkor eléggé merül. Alap használatkor 3 napig birja. Sokáig nem sikerült az alap képernyő feloldást megtanulnom de rájöttem, hogy nem szabad nagyon erősen nyomni a képernyőt hanem éppen hogy csak az ujj beggyel feltolni a kis magenta gömböt és tökéletesen mükszik. Célszerű a Flexilis progit feltenni ami a háttérben figyel és minden bejövő adatot szkennel. Kb. 21 app telepitése után 34 MB szabad memoria van a készüléken.
  Nyúzom 3 napja és eddig tökéletesen mükszik tehát elégedett vok.
  frissités hamarosan…..

 35. ktamas hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Teljesen kezdő vagyok Androidban, viszont egy T-Pulse ismerkedő tulajdonosa. Kicsit irigykedve nézem a profi hozzászólásokat. Én híváskor a csengőhangot nem tudom beállítani bármilyen hülyén is hangzik. Gondolom nem én lennék az egyetlen aki a kézikönyvön kívüli beállításokat szívesen fogadná. Én még a kézikönyves beállításokba is beleizzadok.
  Pld a vásárláskor kaptam egy ötezres bónusz kártyát,aminek a pinkódját csak egy másik telefonban tudtam megváltoztatni mert a Westendes szervízes sem tudod segíteni, szóval az a fránya hivásjelző csengőhangban kérek segítséget mert így nem tudom telefonként használni.
  A másik fontos kérdésem, mp4, divx-es filmet nem lehet lejátszani?. Milyen formátum a jó és mivel lehet lejátszani. Lejátszóprogramot honnan lehet szerezni és feltenni?
  köszi
  Tamás

 36. barii hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  az miért van, hogy ha hívnak, mindenkinél azt írja, hogy ismeretlen szám, de volt olyan, hogy miután letette, jött az sms, hogy xyz ekresett?

 37. barii hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  mp4 és 3gp a nyerő

 38. ktamas hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Az mp4 és 3gp-t milyen progival, hol van? lehet lejátszani.
  köszi
  Tamás

 39. 2ma hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @ktamas: tedd föl marketből a ringdroid nevű alkalmazást,csengőhang,jelzőhang beállítás,saját mp3,azzal a legegyszerűbb.amúgy a settings/sounds&display -nél lehet állítani,illetve a legtöbb alkalmazásnál ott helybe.pl emailnél a settingsbe,vagy smsnél a settingsbe.

 40. Akron hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  ktamas:
  bejövő hívás jelzőhang beállítás:

  settings -> sound & display -> phone ringtone

 41. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  A másik Pulse topic meghalt?
  Kikapcsoltam az autosyncet. Van valami program vagy widget amit kiteszek az asztalra rákattintok és akkor szinkronizál? Mert bonyolult mindig belépni a settings-be és még a sync-hez. Kerestem de eddig nem találtam ilyen cuccot.

 42. 2ma hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @llaszlo: szerintem nyugodtan hagyhatod az auto-syncet.nem csinál nagy forgalmat,csak akkor szinkronizál ha van valami változás.de marketbe lehet hogy van ilyen megoldás amit keresel,nézz körül

 43. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  2ma: Nem az adatforgalom miatt aggódom, hanem azt írták egy angol fórumon, hogy ha kikapcsolom akkor kb 2x annyi ideig bírja az aksi. Eddig tényleg sokkal jobban bírja.

 44. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Nem angol, német.
  “Wenn man unter Google Servereinstellungen die Hintergrundaktivitäten deaktiviert, kann man die Akkulaufzeit enorm steigern. Wenn mann dann im Market nach Apps suchen will wird man aufgefordert die Option wieder zu aktivieren. Anschließend kann man dies ja wieder rückgängig machen. So hab ich meine Akkulaufzeit von 2 auf 3-4 Tage erhört. War ganz verwundert, dass die Hintergrundaktivitäten so viel Saft brauchen.”

 45. Messó hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Ez hasznos információnak tűnik! Pontosan mit szinkronizál ilyenkor? Calendar és contacts?

 46. 2ma hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Á, így már értem!elvileg calendar,contact és mail szinkron van de mindegyik külön-külön is állítható.nekem egy napot kihúz így is az akksival,és többet nem is várok tőle(Hero)

 47. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Jaa. Valaki légyszi fordítsa le, mert én nem tudni jól deuche.

 48. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Van valami email widget. Aminél azt látom, hogy milyen emailt kaptam és kitől? Aztán ha rákattolok akkor megnyitja? Valami olyasmi mint a calwidget, vagy a calendar widcard. Ha több email accountot tudna kezelni az lenne a nagyon KIRÁLY. 

 49. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Van valami olyan progi ami ellenőrzi, hogy egy adott progiból van-e frissebb és figyelmeztet? Mert a marketen szoktam látni ha van újabb, de ugye nem lehet mindet végig böngészni egyesével. Az idegölő.

 50. barii hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  a piac figyelmeztet, ha kilistázod, mid van

 51. LouiS hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  llaszlo: atrackdog a te barátod.

 52. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  LouiS: Ez tetszik köszi. Ha mondjuk simán upgradelne egyszerre mindent, mint egy Linux az nagyon jó lenne.

 53. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  De egy valamit nem értek. Miután frissítek egy adott programot és újra elindítom az atrackdog-ot, akkor még mindig kiírja, hogy a korábbi van fent és van frissebb.

 54. barii hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  halihó, ezt nem tudjátok, hogy miért van, hogy bárki hív, azt írja ki, hogy ismeretlen szám?

 55. JimMorrison723 hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @77Platolis : Köszi! Már cask azt szeretném kérdezni, hogyha bekapcsolom a Wifit és hálózathoz csatlakozom akkor ugye nem vesz le tőlem pénzt? Már pár ezer forintom eltűnt amióta Pulsom van…
  A Google Maps is nemtudom miért vesz le pénzt(miért csatlakozik a hálózathoz)

 56. 2ma hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  szerintem ez az atrackdog a legfrissebb verziót írja ki a programnak,ami nem feltétlen kompatibilis azzal amit nekünk van.tehát a pulse is meg a hero is 1.5-ös android,de a legfrissebb verziók szerintem már 1.6-ra készültek,azért nem látszanak a marketbe sem.vagy?

 57. AndrewBlondSmith hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Sziasztok!
  Az előző topicban is feltettem ezen kérdéseket, de úgy látom ott megállt az élet picit, így bátorkodtam ide is felmásolni.

  Lenne pár aprócska kérdésem.
  Mit jelentenek a következők a Pulse menüjében:
  Application settings>Development>
  USB debugging?
  Allow mock locations?
  Tud valaki segíteni?

  Mellesleg elégedett vagyok a vassal, tökéletesen működik minden funkció amire nekem szükségem van.
  Köszönöm a segítségeteket előre is!
  Tisztelettel: Kovács András

 58. barii hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  túlpörgitek… market >> mydownloads, és ott van, hogy mibol van friss

 59. barii hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Application settings>Development>
  fejlesztői dolgok… fejlesztessz?

 60. AndrewBlondSmith hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Nem nem nem urak. Nem fejlesztek. Félreértesz, azt írtam, mi a menüben az elérésiútvonala a problémámnak, illetve kérdésemnek.
  Nem tudnék fejleszteni, sajna a Linuxhoz és a többihez sík buta vagyok, csak a mocskos windowsos plattformokat vágom …
   
  Tehát a kérdés még mindig az, hogy mit jelentenek ezek:
  1.Allow mock locations
  2.USB debugging

  Köszi köszi köszi!
  Ui.: Mikor készül el a hátrányokról és a hibákról a cikk? Lenne hozzászólásom …

 61. 2ma hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  mind a kettő fejlesztéssel kapcsolatos beállítás,ha élőben a telefonon teszteled az általad írt programokat.ezek szerint téged ez akkor nem érint.

 62. AndrewBlondSmith hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Köszönöm a választ.
  Eszembe jutott közben egy másik dolog.
  Létezik-e olyan zenelejátszó szoftver, amiben van grafikus hangszínszabályozó?
  Nem találtam ilyet sajnos eddig, illetve, ha találtam is, a marketen nem jött keresztül ….

 63. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Van valami jó kis terminal progi? Eddig kettőt próbáltam az egyik a ConnectBot. Ezzel az a baj, hogy nem fordul el a képe vagyis függőleges marad, így elég kényelmetlen.
  A másik a Better Terminal. Ezzel meg nem megy az ssh, “permission denied” üzenetet kapok.
  Pedig ezt el lehet forgatni.

 64. JimMorrison723 hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Ahhoz hogy fel tudjak menni Market re, engedelyeznem kellene a background data beálliitást. Ez micsoda?

 65. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Jim: Engedélyezd.

 66. 2ma hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  meg tudná nekem nézni valamelyik pulse-os kolléga,hogy hogyan megy a mobiltv?elvileg a pulse támogatott.van rajta valami külön alkalmazás?nokia-n a realplayer nyitotta meg a streamet.itt melyik program lenne az?

 67. JimMorrison723 hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Letöltöttem ezt a DxTop ot és azt iirta hogy kell neki Full INternet Accsess. Ez azt jelent, hogy hálózathoz kell hogy kapcsolódjon mindig hogyha használni akarom?(bocsi a hülye kérdéseket csak nem vágom még ezt az egészet teljesen :/)

 68. AndrewBlondSmith hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Halvány gőzöm, hogy melyik alkalmazás nyitja meg gyerekek.
  Menü gombra nem reagál, csak a hangot tudom állítani. Kilőni a visszagomb …
  A képe meglehetősen szar volt …

 69. AndrewBlondSmith hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Ja!
  Bocs!
  Előző bejegyzésem a TV-re vonatkozik.

 70. LouiS hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Én is örülnék, ha egy pulse-os megnézné a mobiltv-t. Nekem HTC HERO-m van, azzal “természetesen” nem megy (ami csak azért vicc, mert nemsokára lesz T-nél is HERO), de az ügyfélszolgálat esküdözött, hogy a Pulse-zal megy… Élőben persze sehol nem tudtam kipróbálni…

 71. kkaresz hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Szia igen én pulsos vagyok már probáltam tökéletesen működik a mobiltv
  egyépként bárki ingyen kiprobálhatja a t-mobil honlapján az mtv2 adását
  Atelot pedig a budaörsi ut 103 ba llévo t-pontba lehet kiprobálni ott van egy kiállitoittb működő példány azon a mobiltvét is kiprobálhatod
  de hidd el működik méghozzá jól legalább ezen a téren nincs vele probléma
  üdv kkaresz

 72. iipenwin hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  üdv…
  web’n’walk app-ra katt…
  kinyílik a browser
  Tv-videó fülre katt…
  …alap csomag kiválasztása..(alap előfizetőknek akik bármely Médiamánia előfizuval rendelkeznek ez jár elvileg)
  köv képernyőn…Alap csatornákra katt…
  ezután csat. kiválasztása..(amelyiket kukkolni akarod)
  és voilá….
  vigyázat sokat zabál…
  reméljük hamarosan lesz egy olyan app, amire elég lesz 1szer kattintani mert különben én biztos nem csinálom végig ezt a procedúrát.
  szép napot

 73. LouiS hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Beszéltem az ügyfélszolgálattal, azt találták mondani, hogy mivel nekem nem T-Mobile-os a telefonom (a HERO)  (a SIM persze az), ezért nem tudom nézni a mobiltv-t, mert valami azonosítás van, és a szerver csak a T-s telefonokat engedi be! Mondjuk ez szerintem igencsak diszkrimináció, mert mi van, ha valaki a Pannontól számhordozott, és egy olyan telefonja van, ami képes lenne kezelni a mobiltv-t, de a készülék nem megtalálható a T-s telcsik között? Mind1, nemsokára lesz HTC HERO T-nél is (igaz, G2 néven, akkor majd felrakom a ROM-ját és nézek én is mobiltv-t, ha már benne van az előfizetésemben).

 74. LouiS hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Még valami: esetleg valaki nem tudna a Pulse-ról csinálni egy ROM dumpot? Abból már ki tudom szedegetni a wnw alkalmazást, lehet, hogy mindösszesen ennyire lenne szükségem.

  És bocsánat a topic OFF-ért…

 75. 2ma hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  ezek mennyire hülyéka t-nél!(már elnézést a kifejezésért) és akinek kártyafüggetlen készüléke van,akkor azért nem nézhet mobiltv-t?pedig néha kifejezetten jó lenne meccset nézni,ha nagyon nincs tv a közelben.másra nekem se nagyon kellene.

 76. LouiS hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Nézd, ezt ők mondták, érthető, hogy csak a saját készülékhez adnak supportot, a világ összes készülékét nem vállalhatják fel – de ha valóban van ilyen szerver check, az elég gáz…

 77. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Megint behalt a sync és a contact hozzáadás. Vagyis a sync megy, de nem tudok új contactot hozzáadni. És fingom sincs, hogy miért.  Pedig korábban működött rendesen.

 78. geotee hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @barii: ha minden számra ismeretlent jelöl, akkor valószínűleg nincs, vagy nem működik megfelelően a hívószámkijelzésed…szolgáltatóval egyeztess
  LouiS: ez komoly? szerintem csak mondtak valamit, mert nem tudták megoldani
  Úgy tudom, Samsung i8910-el is műxik a mobilTV, pedig az se T-s. Szerintem inkább csak beállítás kérdése a dolog
  De ha mégsem, az tényleg elég gáz…

 79. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Ha dominos vagy akkor külön meg kell rendelni a hívószám kijelzést.

 80. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Fájlkezelőben (pl Astro vagy Linda) hol a *** találom meg a bluetooth mappát? Meg az egyéb mappákat amiket az alap filekezelőben látok? Nagyon kéne!!!

 81. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  TIPP: Ha valaki nem szereti lökdösni a kis magenta golyót a nyitóképernyőn, az nyomja meg a MENU gombot. Akkor is eltűnik.

 82. Fioglenu hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Váá!
  Légszi segítsetek! Most kaptam kézhez, és még nagyon új. A régi samsung telómat outlookkal szinkronizáltam, viszent ennek a szinkronizáló progija annyira primitív, h inkább kihagynám. (Nem lehet kiválasztani, h melyik mappából szinkronizáljon.) Kiexportáltam szépen a régi címjegyzékemet .csv-be, minden adatot átemeltem egy gmailes próba .csv-be és így sikerült úgy beinportálnom a google címjegyzékbe a régi listát, hogy minden látszik. Viszont onna hogy a viharba kell fölrántani a telefonra a névjegyeket??? Biztos triviális, de nem találom…
  Kérlek segítsetek, mert addig nem tudom rendesen birtokba venni a telót!
  Köszi

 83. LouiS hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Ó, az már egyszerű: ha benne van a google címjegyzékben az adat, akkor a telefonon megadod az email-címet (elvileg első indításkor kér is gmail accountot), és a többit ő már elintézi. Egyébként a Settings/Data Synch menüben tudod állítgatni, hogy mit, milyen időközönként szinkronizáljon.

 84. Fioglenu hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Köszi… Én meg körbe keresgéltem a contcts-nál, meg a gmail-nél hogy hol a francban lehet beállítani. Egyébként az is megkavarta kicsit a dolgot, hogy az első indításnál nem kapott sim-kártyát, sem WiFit, uh ez a rész kicsit kimaradt.
  Viszont most azzal szenvedek, hogy bár létrehoztam egy külön csoportot a gmail-ben a a telefonos bejegyzéseknak, de nem tudom szelektíven csak azt szinkronizálni, jön vele a teleszemetelet, és a telefonkönyvemmel részben redundáns teljes guglis címjegyzék. Most épp ezzel a Contacts GroupU-val próbálkozom, ami látja a csoportokat, de többre még nem jutottam.
  Amúgy ki milyen talafonkönyv alkalmazást használ, mert a beépített nem tűnik túl konfortosnak. Lassú benne a keresés, meg nem látom rögtön ha valakihez több szám tartozik, meg úgy az egész valahogy nem az igazi. Meg elég sok névhez több szám tartozik, és egyenlőre nem látom, hogy lehet baállítani, melyik legyen az alapértelmezett…
  Ja, és ha már itt tartunk, mivel írtok SMS-t? Az alap progival?
  Köszi a segítséget, még csak kóstolgatom a készüléket…
   

 85. LouiS hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Én kakukktojás vagyok, mivel HTC HERO-m van, de ugye a köntös alatt kb. ugyanazok a dolgok lapulnak. Én kb. 2 perc után telepítettem a Handcent SMS nevű programot, ahogy láttam, elég sokan megelégedéssel használják. Valami eszement módon testreszabható, még a vibrára is adhatsz saját zörgőritmust…
  Arra viszont még nem találtam megoldást – valószínűleg nincs is – hogy a google címjegyzék és email-jegyzék együtt jelenjen meg (nyilván, ha kézzel összeszerkeszted őket, akkor nincs ilyen gond). Én már kezdem megszokni
   

 86. Fioglenu hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Köszi a tippet, kipróbálom.
  A telefonkönyvet nem is összefésülni akarom első körben (egyszer ha rászánom magam, akkor megcsinálom), hanem elrejteni ami nem a régi telefonkönyvből származik. (Mint írtam, beraktam egy külön groupba, és a megfelelő progival látszik is.) A bajom ott van, hogy tele van a contacts list olyanokkal, hogy duplán látok egy nevet, és elsőre nem látszik, hogy melyikhez tartozik csak telefonszám, és melyikhez csak e-mail cím. Rádásul ha keresek a telefonkönyvben, és úgy nyomok a rossz névre, akkor a visszalépés után újra kell keresni. Ezen szeretnék gyorsítani.

 87. dtomi hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Vettem ma egy ilyet. (T-mobile Pulse) Hát más mint amihez eddig szoktam. Ami problémám van vele, hogy nem tudom megnézni, hogy ha csatlakozom valami APN-hez akkor sikerült vagy nem. Milyen IP címt kaptam stb…
  Tudtok erre valami ötletet?

 88. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  http://www.android.com/market/free.html#app=tagtodo
  Ezt a todo-t szeretném letölteni a marketből, de nem találom. Elvileg free app, de mégsincs meg. Valaki tudja, hogy honnan lehetne letölteni?

 89. 2ma hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @dtominnan látod,hogy csatlakozott,hogy megjelenik a wifi-csatlakozás jel.(kézikönyvbe biztos benne van hogy néz ki) settings/wireless contorls/wifi settings-en belül látod az eddig használt/jelenleg használt/épp látókörben lévő wifi hálózatokat és rányomva az épp csatlakoztatottra kapsz még infot róla.amúgymeg tonnányi wifi alkalmazás van a marketbe ami segít az ilyen problémákon.

 90. llaszlo hozzászólása:
 91. debiantamas hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Filmet,  avit vagy mp4-t, mivel és hogyan lehet lejátszani? Próbálta valaki?
  köszi

 92. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  debiantamas: Azt nem mondod komolyan, hogy arra is lusta vagy, hogy elolvasd a hozzászólásokat? Azt már meg sem említem, hogy esetleg a keresőt használd. A nickedből ítélve linuxos vagy. Most elég komoly kétségeim támadtak, írhatnám, hogy RTFM.

 93. Szotyka hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  meridian playert, használok de a gyári videoplayer se rossz..
  mpg4-et  próbáltam, de még semmivel se sikerült..
   

 94. Szotyka hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Jajjj és egy Debianos, a man-t tanulja meg először.
  Remélem nem Debianos…
   

 95. debiantamas hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  A válaszokból kiderül, hogy hülye vagyok. De, hogy vak az biztos mert a válaszokban most sem találtam választ arra, hogy mp4 filmet mivel tudom lejátszani. Az Android nem debian mert akkor az mplayert használnám pld.
  A man dolgot viszont tényleg nem értem, ha valaki netán használja, az nem azt jelenti, hogy hülye, bármennyire akarod sugalni.
  Ha valakinek sikerült lejátszani filmet, kérem írja meg akár privátban is
  debiantamas@gmail.com. A fikázok is nyugodtan írhatnak ide, legalább nem a fórumba köpködnek.
  köszi
  debiantamas

 96. Fioglenu hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Sziasztok!
  Ezt az előbb egy másik fórumra dobtam be, de inkább ide írom, mert ide való. Szóva tapasztalatok majd egy hónap után. Ezt a “telefonként mennyire használható” kezdetű nótára ítam mint rekció!
  Nekem Outlookon keresztül, Samsungból kiexportált, de kézzel (excelen keresztül) rendbenyirbált telefonkönyvem van. A név oszlopokból 3 is ka van töltve: Name, Given name, Family name (Google-s minta .CSV alapján), és így importáltam a gmail contactsba. A Name rovatot úgy generáltam az excelle, hogy összefűztem a másik kettőt. Sok névhez több telefonszám is tartozik. Visszaexportálva ugyanez mind látszik. (Sok névhez több telszám.) A google contactsba külön coportot hoztam létre ezeknek a neveknek. NEM tudtam megoldani, hogy csak ezeket szinkronizáljam. A telefonra ömlesztve átjött az összes név, a teleszemetelt google-ös címlistámból. Nem látszanak a csoportok sem a beépített címjegyzékből. Ha bármit berakok egy csoportba a telefonon, onnantól meghal a szinkronizálás (igaz ez az eltűntethetetlen “Fast access to your favorites” részre is). Letöltöttem a Contacts GroupU nevű programot, amivel csodák-csodája, megjelentek a google mail-es címjegyzékben fölvett csoportok. De ez sem egy jól használható alkalmazás, de használom, mert ha fölveszek egy nevet, és bízom a jövőben hogy egyszer megoldódik a probléma, akkor ezzel tudom csak a külön a telefon számára létrehozott csoportba berakni. Telefonkönyv alkalmazásnak a StarContact vált be, amivel csoportokat nem látok, de szépen tudok szűrni azon nevekre amik tartlmaznak telefonszámot is, és sokkal kulturáltabb megjelenésű, és jobban kereshető mint a beépített…
  És hátra van még a legjobb, ami miatt az importálás dolgot leírtam. A telefonba csak a Name rovat jött át szinkronizáláskor. Na bumm. Így is tök jól látszanak a nevek, jól kereshető. De ha bármelyik névbe bele akarok nyúlni (akár csak hogy az elsődlegesz számot beállítsam), mentéskor visszadob, hogy nincs kitöltve a név… Szóval ha hozzá nyúlok egy névjegyhez, akkor ezt is ki kell töltenem a névjegyben.
  Nekem ez a telefonkönyv legnagyobb szívfájdalmam, remélem rendezik a frissítésnél…
  Még egy dolog ha már itt tartunk: nem tudom hogy ez csak az énproblémám-e, de ha csatlakoztatok egy fülhallgatót, akkor ha megaszólal bármilyen hang (kezdve afigyelmeztetésektől, a tárcsázás, vagy a telefon kicsöngésének hangjáig, nem beszélve a média fájlok lejátszásáról), akkor a beépített médialejátszó megnyílik. Ez az általam használt Meridianplayer nevű média lejátszónál még kevésbé probléma, mert ott csak egyszer lelövöm, és megy tök jól a lejátszás, de pl a beépített youtube alkalmazást megöli (tehát azt csak saját hangszóroval lehet használni), és például nagyon idegesítő amikor az ügyfélszolgálattal bírkozom (“…nyomja meg a 6-os gombot…” és minden gombnyomás után ki kell lőni. (Nem a gyári fülest használom, lehet azzal nem csinálja, és fülhallgató nélkül nem jelentkezik a probléma, nem jelentkezik a probléma, de akkor is nagyon zavaró. Néha ha jó hangulata van a készüléknek, akkor egyáltalán nincs ez a híba, de még nem jöttem rá mitől függ.)
  Szóval nem tökéletes, de hogy ne legyek ünneprontó, szerintem ezért az árért jól összerakott kis hardware, és bízom benn, hogy ezek  a hibák javíva lesznek a következő rom verzióban…
  Üdv:

 97. Rob hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Szevasztok!
  Nagy nagy érdeklődéssel vagyok az androidos teló, akár a Pulse iránt, (borzasztó, nem igen működő használhatatlan megoldáshegyek után) viszont elsőszámú szükségem, hogy a teló tudja átadni automatikusan, böködések nélkül a netet a “netlopnak” is nem madzaggal, bluetoothon!!! (madzagokat folyton elhagyom…

  Erről tud valaki valamit?

  Sajnos a napi működőképesség megköt, és a Nokia működik, teszi a dolgát. eddig ez a legjobb amit próbáltam. (volt Iphonom is, neki ez nem ment sehogy, el kellet dobnom… pedig szép…
  Szó, ha valaki tudja, hogy lehet netet adni, azaz bluetooth modemet képezni a laptopon és az használható, Kérem okosítson meg. Másnap kipróbálom és harmadnaptól “Pulsálok”

  Köszönettel, Rob
  Robert@lakasfelujitasunk.hu

 98. androidos hozzászólása:

  @Rob

  Jól értem, hogy neked valamilyen Bluetooth tethering avagy internetmegosztásra lenne szükséged? Amennyiben igen, akkor érdemes ezt a írást átnézni:

  http://androidhungary.com/2009/08/internetmegosztas-android-telefonnal/

 99. Róbert hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Köszönöm, átnéztem, töltöttem a pda net-et, de valami még kell neki.

  Most találtam egy progit a nokán, ezt a net átadást wifin csinálja.
  Szupernek látszik így elsőre.
  Mire a kereső elindul, ott a net. A bluetoothon sokat kell várni… amíg
  feláll.
  Nagyszerűnek látszik JoikuSpot. Androidra nincs.

  Hasonló??? Androidra?

  Kösz, Rob

 100. androidos hozzászólása:

  Sajnos  a PdaNet esetén a Bluetooth DUN-hoz legalább Android 2.0-ás OS kell. Lehetséges, hogy ezért nem működik megfelelően.

 101. Fioglenu hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Sziasztok!
  Mitől van az, hogy rendszeresen belefutok olyan progikba, amit az androidlib-en látok mint free, vagy ti ajánlottatok mint free és mégsem látom a markatben. Példa ilyenekre az áétalatok is ajánlot A Online Radio, utána próbáltam a hozzászólásokban említett másik ilyet a Cherry Playert, most legutóbb meg a Sheriff Android Lite-tal jártam így. (Az a baj, hogy az androidlib-ról nem lehet letölteni, mert telepíteném akár úgy is… És van ami nincs kirakva a fejlesztők honlapjára sem ) Van nalami magyarázatotok / megoldásotok a problémára?
  Előre is köszi!
   

 102. 2ma hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Androlibről lehet telepíteni,ha beolvasod a QR kódot a barcode scannerrel akkor kidobja a marketbe.Nekem is van néhány dolog,amit kereséssel nem hoz ki,de az is lehet,hogy azért nem látod,mert nem 1.5-ösre van írva.

 103. szacso hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Sziasztok,

  A problémám a következő: “NDrive” navi az indítása után a “Market-search” töltődik be az Ndrive kereséssel.Mi lehet a gond?
  A navi-t már újratelepítettem,de a helyzet ugyanaz.

  Kösz a segítséget!

  szacso

 104. Fioglenu hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Aham. Az ténleg lehet probléma hogy nem 1.5-re íródott, ezt eddig nem figyeltem…
  QR-kód beolvasás: hát igen, ezzel mindez idáig nem jártam sikerrel. Az egyettlen vonalkódolvasó ami el is indítja a pulse-om kameráját a beetagg volt, de az meg csak URL-eket hajlandó megnyitni böngészőben. Ha bármi mást tartalmaz a kód (pl. egy market linket), akkor csak földob egy ablakot, amiben megjelenik a link szövege, de ezt nem lehet sem megnyitni, sem kimásolni onna, csak leokézni. Szóval használhatatlan. Talált valaki jobb működő QR olvasót Pulsera?

 105. Small hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Másnak is van olyan “hibája”, hogy bt fülessel halk a zene? Vagy van erre valami okosság, ami megoldja?

  Bárki válaszát előre is köszönöm..^^

 106. zsoltikj hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  divx lejátszás yxflash playerrel
  marketben van de csak demó
  ha kell vkinek szóljon,
  a kalózbay torrentten van fenn 750mb android apps

 107. androidos hozzászólása:

  Az yxflash-sel csak egy gond van, nem túl megbízható a működése. Jó lesz az az Adobe 10.1 Flash az év közepén is. Bár sajnos 2.0 OS alatt nem érdemes előre örülni  neki.

 108. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  zsoltikj. Egy torrent linket küldhetnél priviben. Mert keresek egy progit, de sehol sem találom. Megvenni meg sajnon nem tudom, mert a hüle magyarok úgysem fizetnének programokért így tiltsuk le a fizetős marketet.
  Kösz.

 109. merwin hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Sziasztok!
  Abban tudna nekem segíteni valaki, hogy egy képet hogyan tudok kirakni háttérnek ugy hogy normális méretű legyen?? Mert gondolom ez a canvas bigyó miatt minden képemet ha berakom háttérnek olyan szinten kinagyítja hogy elveszik a kép lényege, és csak egy bizonyos részt látni belőle, nem az egész képet!Válaszotok előre is köszönöm!

 110. levos hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  kedves mervin! a képekkel annyit tudsz hogy leszeded az asztalról az összes egyép asztalt csak azt egyet hagyod meg ami középen van és akkor nem fogja kinagyítani.
  Amúgy a teló nagyon jó, nekem is ilyenem van szilveszter óta. Egy idegesítő problémám van újjabban, hogy néha youtubeozás közben mindig elindítja a zenelejátszást :S amúgy lassul ám keményen az alapképernyőre visszatéréskor. Azon kívül süvít! mondjuk nokia n73 után gorsabb a villámnál. (aki használta már tudja milyen lajhár).
  Még valami, lehet, hogy ez csak nálam jött elő, de a hátlap kicsit pattog ha nyomkorászom.
  Jó teszt!

 111. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  A képnél ha talán ha egy bizonyos méretre van méretezve akkor nem húzza szét. De nem tudom mi ez.
  Én a Panda home-ot használom.
  Csak ajánlani tudom sokkal gyorsabb, mint a gyári home. Testre szabhatóbb.
  És függőlegesen nem nyújtja el a képet.
  Ezen kívül még ajánlani tudom a Modaco-s Custom ROM-okat.
  Nagyon sokat javítanak a telefon működésén.

 112. naive hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  üdv!
  tegnap vettem meg. az a kérdésem h ki kell-e sütni az akkuját? vagy van valami előírás az első feltöltéssel kapcsolatban? köszi

 113. Róbert hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Szevasztok!
  A Papámnak vettem egy Puls-t.
  Nem tudom lejátszani az mp4-eket rajta.
  Kérlek benneteket, Hogy lehet megoldani, ha küldök neki videókat a saját telómról, mp4, azokat láthassa?
   
  Köszönettel, Rob
  Érdekesség: találtam navigációs progikat, Igo-t, és CoPilótot Androidra. A napokban kipróbálom, csak kicsi a 2 Gigás alapkártya hozzá…
  A netátadás bluetoothon nem megy, csak OS2-re ígérik.
  A számítógéppel is csak madzagon szinkronizál, papíron mert nekem az sem működik.

 114. Rob hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Az isohunt.com-ról töltött CoPilot simán, csodásan megy rajt. Rápattant és a térképeket simán tölti lefele… kipróbáltam, mentem vele a ház körül…
  CoPilot with map of europe,  CoPilot_v8.0.0.327-kfc2.0.apk
  iGOMyWay_8.4.2.124036.apk az lepököt, kevestelte a memóriát…
  SKACOK Mp4 lejátszás? OKOSSÁG?
  Nekem, a YouToube- csak itt-ott játszik le, folyton azt mondja, sorry nem tudom lejátszani… Ez így van rendjén? Nincs mit tenni?
  Kösz, Rob
   

 115. Wincmd hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Hello!
  nekem van egy ilyenem. meg vagyok vele elégedve, egy dolog fura számomra:
  amikor hálózati töltőn van, nem müxik az érintőképernyö :S ez normális?
  adatkábelre dugva tölt is és működik is rendesen, de hálózati töltőre téve nem érzékel.
  valaki tapasztalt már ilyesmit?
  köszi előre is!

 116. barii hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  a hálózati kábel meg az usb gyakorlatilag ugyan az csak a végére kell tenni a dugót. Mindegy, hogy hova dugja az ember, akkor is érzékel

 117. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Egyáltalán nem normális jelenség. Javaslom vidd vissza és cseréltesd ki.

 118. Wincmd hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  oksi, köszönöm a tippeket

 119. Márk hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  No akkor én is én is!
  ” Régi” Pulse-os vagyok, no de a helyzet a köv.
  Hibák amit észleltem: hol jó hol nem a mikrofon,de most hogy újra raktam az egészet( szó szerint ) és nincs rajta a dec firssítés,most okés egyenlőre.
  No amit el…sztam rajta: rootolni próbáltam, de nem néztem utána rendesen és az 1.4-el meg is csináltam, de utánna mindig újraindult. Pánikhelyzet és google után rátaláltam a rom-ra ami a gyári, és a T-mobile Uk-tól lehetett leszedni. Reset után sirályul ment, de utánna 4 óra után le is merült. Aztán megint újra raktam és most szombat óta bírja, viszonylag aktív használat mellett.
  Kérésem felétek: írjátok le nekem azt hogy mit ír a telefonotok a kernel verzionál és a build numbernél. Ez nekeme nagyon fontos lenne: mert most nekem ezt írja:
  Kernel: 2.6.27 perf huawei@androiddev #1
  build number: U8220V100R001GBRC85B1185SP01
  Elvileg sikerült beszerezni a huawei oldaláról egy ilyne sorszámmal ellátottat:
  U8220 HDHOST006V100R001HUNC85B 003
   
  Köszi a választ!

 120. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Én MCR 1.7-es ROM-ot használok. Ég és föld a különbség a gyárihoz képest és vissza nem térnék a gyárira.

 121. Szab hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Most kaptam meg frisen a Pulse telómat, és egy igen sajnálatos problémával találtam szembe magamat… A kedves T_Mobile volt olyan rendes, és automatikusan bekapcsolta a Net Start-ot a telómon… Ez annyit tesz, hogy 3 Mb-ot forgalmaztam 3-4 oldal megnyitásával, és ez nekem (Kapaszkodjatok 3990 Ft-omba került
   
  Jeh…. Menjenek oda, ahova gondolom, de nem bírtak előbb szolni erről, hogy ez autómatán megy!!!!!!!!!!!!! Mert amikor megrendeltem a telót, akkro semmilyen ilyen + szolgáltatásról nem tájékoztattak!!!
   
  Na mind1, ebbe belefutottam. Ez felhívás minden olyan “T-mobilnál vásárló előfizus telót” embereknek, akik nem akarnak ebbe belefutni.
   
  Üdv:  Szab
  (Majd csak  visszahozom a tippmix-en)

 122. Márk hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Gyorsabb az 1.7-es rom? pár szóba írhatnál nekem róla

 123. Márk hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  SOS! Help me!
   
  No van egy kis slamasztikám! mint fentebb írtam hazavágtam, és UK-s doriddal újra raktam. HA valakki tudna nekem adni egy hun verzióst, vagy esetleg egy backupot azt nagyon megköszönném, mert így nem tudom bevinni szervizbe! Köszi!

 124. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Hogy hogy hazavágtad? Én is azt tettem fel korábban. Az angol T oldaláról töltöttem le, de már a magyaron is fent van.

 125. Márk hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  hát rootolással a dec frissítés miatt elszált mivel én 1.4 el csináltam
   
  Magyaron merre találom?? mert amit találtam az csak a frissítés nem?
   

 126. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Mit csináltál? Valami érthetőbb választ kérek.

 127. Márk hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  No akkor részletesssen:
  nekiáltam rootolni a pulse-t, de nem olvastam eléggé utánna. Mint kiderült az 1.4-es verzió nem jó a decemberi frissítéssel rendelkező telefonokhoz, csak az 1.5-ös.
  Mivel 1.4-el csináltam így a telefon nem indult el, csak egy darabig és újraindult végtelen ciklusba.
   

 128. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Érdekes dolgot csinál a telóm, MCR 1.7. Tegnap este újra akartam indítani, mert nem ment a GPS. És az a tapasztalatom, hogy ezt csak a reboot oldja meg. 
  Akkor persze ext repair megvolt, majd elkezdett bootolni. A boot folyamatban van az a rész amikor az ANDROID felirat animálódik azt a folyamatot mindig újrakezdi.
  Lehetőleg nem akarom wipe-olni, mert most tettem rendbe a telót.
  Valakinek van ötlete, hogy miért csinálja ezt folyamatosan?

  Olyan esetről már hallottam sőt nekem is volt, hogy a teló folyamatosan és teljesen újraindul ROM frissítés után, de én nem frissítettem semmit. Nekem folyamatosan visszatér a bootolás egy bizonyos pontjára és ezt ismétli. 

  Mi van akkor ha wipe nélkül újra rakom a ROM-ot?
   

 129. kovibenyo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Sziasztok!
  Egy kérdés lenne a bővítéssel kapcsolatban, hogy meddig bírja?
  Lassul ha beletolok egy 8GB-s kártyát, vagy ugyanúgy fut?
  Köszi

 130. airmax hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Nekem 8Gb kártya van benne. Kizártnak tartom, hogy maga a telefon ettől lassúbb lenne. Bizonyos alkalmazások nyilván működhetnek lassabban… Szerintem csak annyi, hogy ha mondjuk 16, vagy 32 Gb kártya van benne, és jól megtömve, akkor a fájlkezelő kicsit lassabb, vagy a zenelejátszón eltart egy darabig amíg kedvenceknél összeszedi az itt ott elszórt fájlokat…

 131. Márk hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  llaszlo:
  hát igen, nekem is volt ilyen csak nekem a  rootolással. Én visszaraktam a gyári romot.


  kovibenyo: nem a méret a lényeg na jó kicsit az is, mert mint elöttem írták, ha tele van pakolva akkor belassul. No de a memkártyánál a Class szám a mérvadó

 132. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Márk:
  Az teljesen más. Nem jól tetted fel a ROM-ot. Nekem is volt. Én már soha nem fogok gyári ROM-ot használni.
  Nekem az SD kártyám szarakodik.

 133. Reva hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  nah, sikerült tovább rontanom  a helyzeten, mivel nem tudtam hogy csontig lemerült az akksi (be se bootol…  rom frissítés közben kikapcsolt. szóval mostmár nema  boot fagy be, hanem kijön az Android system recovery, aminek a menüpontjai hatástalanok. A hard reset nem működik: “update failed”.

 134. madmax33 hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  csöö…segitsetek…modem-ként hogy tudom használni a telót??a régi win mobil egyszerü volt,noha az is angol nyelvü volt nekem…de itt ha  a fejemre is állok akkor se sikerül…tud valaki valami beállitási lehetöséget??köszi elörre is    max

 135. airmax hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Telepítsd fel a kapott cd-ről a dialup alkalmazást.
  Dugd rá a telefont az usb portra.
  indítsd el a dialup-ban a betárcsázást. (connect). /Figyelj arra, hogy a magyar T-mobilhoz tárcsázz/
  Indíts egy böngészőt, és hajrá!

  Annyit érdemes még tudni, hogy ha forgalomkorlátos előfizetésed van a dialup statisztikát, és ha telepítetted a netcount-ot akkor az ottani statisztikát együtt kell számolni adott hónapban, mert külön külön jelenik meg, viszont a szolgáltató egyben számolja. (nem gond két számot összeadni gondolom)

 136. airmax hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Ja és mégvalami. Nyugodtan telefonálhatsz miközben a háttérben dialup-on keresztül netezel…

 137. madmax33 hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  köszönöm a gyors választ,feltelepitettem  a progit,de azt irja hogy nem találja  a távoli számitogépet ………… a telon nem kell állitani valamit???a csuda vigye azt  a fránya angol nyelvet….lassan csak meg kell tanulnom :S….
   

 138. madmax33 hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  jahh a telon frankón megy  a net mellesleg

 139. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  madmax33 hozzászólása:2010. április 22., 19:19

  csöö?segitsetek?modem-ként hogy tudom használni a telót??a régi win mobil egyszerü volt,noha az is angol nyelvü volt nekem?de itt ha  a fejemre is állok akkor se sikerül?tud valaki valami beállitási lehetöséget??köszi elörre is    max

  Mondjuk, hogy ha elolvastad volna a User Guide-ot akkor tudnád. Ott részletesen le van írva.

 140. angyal hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Sziasztok!
  Most gondolkodom ilyen telefon vásárlásán, de az angol menü miatt nem igazán tetszik. (Igen, nem nagyon beszélek, pláne nem olvasok ezen a világnyelven ) Megoldható a magyar menü rá, vagy meg kell várnom, hogy 2.1-el adják ki? Kösz a választ előre is.

 141. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Nem hinném, hogy nagy hátrányt jelentene az angol nyelvismeret hiánya. Pár dolgot meg kell tanulni, de ez nem számottevő (nem kell hozzá még egy alapszintű nyelvismeret sem)
  A 2.1 meg ha minden igaz még ebben a hónapban megjelenik.

 142. angyal hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Köszönöm, igazából ez, vagy a Spica közül fogom kiválasztani, júliusban, hogy melyiket vegyem meg. Remélem addigra a kínálat is bővül, illetve lehet magyarítani ezt a telefont is….

 143. Márk hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  őőőő elvileg a 2.1-es rom-ban lesz magyar nyelv a pulse-nál. ezt csak abból gondolom, hogy a pulse mini romja tartalmazza. Ami a vicc, hogy a mini romja már fent van neten, és rá is rakták a nagytesóra. ÉS láss csodát!! működik vele!!!

 144. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Működik? Az eléggé túlzás. Mondjuk elindul, de olyan, mint a csiga és egy rakás hiba van vele.

 145. Márk hozzászólása:
 146. Márk hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  annyira ez is működik mint a gyári 1.5ös.

 147. airmax hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Nekem igazából a contact szinkronizációt nem sikerült megoldani. Próbálkoztam már sokszor outlookal is, notes-al is, a gmail-el is. A mostani állapotot többszöri újragépeléssel, többszöri újra fotókkal való ellátással sikerült kialakítanom, és úgy vagyok vele, hogy inkánn NE szinkronizáljon.
  Pedig a Gmail-be már a fotókat is felvitte egyszer…..
  Olyasmi kéne, hogy megválaszthassam, hogy a szinkronizálás a számítógéphez, /gmail contact-okhoz/ történjem, vagy a mibilon lévő contact-okhoz. Úgy látom valami olyan okosság van beleépítve ami maga akarja ezt eldönteni, így nem igazán tudtam megoldani, a korrekt sztinkronizálást úgy, hogy hol itt, hol ott módosítottam az adatokban.
  Ha esetleg tud valaki eljárást arra, hogy én adjam meg akár gmail-ben, akár a mobilon a beállításokban, vagy a contacts alkalmazásban, hogy mikor honnan szinkronizáljon akkor kérem mondja el. (Nem értem, hogy pl  ha minden adatelemnél a módosítás dátuma megvan akkor miért nem lehet korrekt -akár automatikus- szinkronizálást megcsinálni? No mindegy majd az Eclair-ben még megnézem. Talán már nem kell sokáig várni rá. Ha hinni lehet a fórumban beírtaknak akkor nagyjából mostanában kell megjelennie.)

 148. wram hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  A contact szinkronizálás úgy el lett cseszve, hogy hasznáhatatlan. Ezzel ne is bírkóz. Pláne ha még csoportokat is használsz. Nem tudom ebből mennyi az Android hibája és mennyiben a T-ROM-é.

 149. airmax hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Egyszer megcsináltam csoportok nélkül, direkt, hogy felvigye a gmail-be. akor fel is vitt egy egészen jó adatállományt. ebben akartam a javítani aztán visszatenni a telóra. Na azt megszívtam mert valami agyament régebbi állapot lett belőle. Aztán a végén direkt visszatettem a csoportokat, mert azzal értem el, hogy ne is akarjon szinkronizálni. Ráadásul volt olyan is, hogy a gmail-ben megcsináltam a My favourites, és még egy másik csoportot, akkor a telóra lehozta duplikáltan augyanazokat , szóval nem vette be a gyomra. Amikor a nickneveket is felvittem mint adatmező azokat már kezelte. Elmondhatom, hogy minden próbálkozásom zátonyra futott. Biztos az is bejátszik, hogy a gmail magyar változat, a pulse os pedig angol, illetve az, hogy a neveket hol külön vezetéknév keresztnév, hol egyben kezelik, ráadásul a nicknévvel behülyítve, úgyhogy én is azt javaslom, ne nagyon szikronizáljunk, ha szofisztikált telefonkönyvünk van. inkább csak mentegessük valahova. De igazából a pc suite sem pöpec, ott sincsenek a vezeték – illetve keresztnevek nicnknevek rendesen megcsinálva. Illetve gondolom csak megfelelő outlook, vagy notes verziók esetén működik helyesen.   Majd meglátom, hogy a hírek szerint magyar 2.1-el  mi lesz a helyzet, de nem szivesen tőltenék további napokat a telefonkönyvem helyrehozásával. Viszont továbbra is hiányolom amit a pc suit-ban meg lehet adni, hogy mit szinkronizáljon mihez, vagy automatát választhassak.

 150. airmax hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Még egy kis szines:
  Az outlokba jól ki tudtam menteni a nevek keresztnevek becenevek hihetetlen kusza szövevényét ))) De abból csak egyenként lehetet névjegyet csinálni. ((
  A notes-ba mentéskor már tudtam olyan csv file-t csinálni amit megevett a gmail mint inputot, de abban meg nem voltak a nevek jók. (egybenév volt nem vezeték, és kereszt, a becenév pedig hiányzott)
  viszont az e-maileket, lakcímeket aránylag jól szinkronizálta mindegyik.

 151. airmax hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Csak érdekességként kb 15 éve csináltam egy alkalmazást arra, hogy az egybenevekből külön vezeték és keresztneveket csináljunk, egy kb harmincezer fős adatbázison. Úgy csináltam meg hogy három névnél manuálisan el lehessen dönteni, hogy a középső név vezeték vagy kereszt, illetve négy név esetén a középső kettőnél ugyanezt. Ráengedve az alkalmazást 10 perc alatt tökéletes konvertált adatbázisom volt. Ennyi. Automatizálni is okosan kell.

 152. Tabányi hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Ha valaki tudja, hogy kell elinditani a Pc-n a HSDPA-t, mert nekem csak a 3G-t ajánlja fel a dial up program, és ennek megfelelő lassan is megy?

 153. gercso hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  hello, nekem is pulse-om van, angliából hoztam haza, ott tmobil kártyám volt..ha esetleg vki felvilágosítana h magyar tmobil kártyával tudom-e használni?, azt nagyon megköszönném,

 154. LUIKA hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Sziasztok!
  Nekem az lenne A PROBLÉMÁM AMIKOR ÖSSZEKÖTÖM A PC-VEL CD-rom -ként látja a pc.
  Valaki tudna nekem segíteni

 155. llaszlo hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Javaslom az itcafe.hu Pulse topicját inkább.

Trackback

 1. Ettől megemelkedik a pulzusod ? Első részletes T-Mobile Pulse teszt | Google Android  

Hozzászólás írása

Amennyiben szeretnéd, hogy a saját avatárképed megjelenjen a hozzászólásod mellett, regisztrálj a gravatar.com oldalon, majd látogass vissza!