Oldal: Kezdőlap / Telefon / Oldal: HTC Tube, az erőforrással utántölthető androidos telefon koncepció - Android Hungary

HTC Tube, az erőforrással utántölthető androidos telefon koncepció

2011. január 26. | 10 hozzászólás | Kategória: Telefon

Úgy tűnik, hogy mostanában egyre több dizájner gondol arra, hogy célszerű lenne az androidos készülékeket egy újszerű külsőbe bújtatni vagy eddig teljesen szokatlan funkcióval gazdagítani. A héten már beszámoltunk a Flip Phone-ról, mely három, hajtogatható kijelzőjével próbálná meggyőzni a vásárlókat. Nem kellett sokat várnunk arra, hogy egy másik érdekes ötlet is felbukkanjon, ami tulajdonképpen az asztali számítógépek konfigurálhatóságát hozná el a Google mobil platformjára. A HTC Tube mindezt lehetővé teszi, mivel ha jobb teljesítményt szeretnénk elérni, akkor nem kell mást tennünk, mint “utántölteni” a készüléket, azaz kicserélni benne egy adott hardvert úgy, mintha a nyomtatónkban cserélnénk tintapatront. A telefon specifikációja igen impozáns, 4,65 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, ami 1392 x 785 pixel megjelenítésére alkalmas. A készülék igen elegáns, alig pár milliméter vastag, akár egy borotvapenge formájához is hasonlíthatnánk.

htc tube

Kép forrása: NAK

A Start Edition verzió Android 2.2-es operációs rendszert futtatna, 800 MHz-es processzorral, 384 MB RAM-mal és 8 GB belső tárhellyel. A Smart Edition alapját pedig már a Windows Phone 7 képezné és ennek meghajtásáról az 1 GHz-es Qualcomm processzor gondoskodna, 512 MB RAM és 16 GB belső tárhely mellett. Végül de nem utolsó sorban a legfejlettebb, Ultimate névre hallgató kiadás mindkét alsóbb kategóriás készülék tulajdonságait ötvözné, így az Android OS 2.2 mellett Windows Phone 7 futtatására is alkalmas lenne, amit az 1,5 GHz-es processzor, az 1 GB RAM valamint a 32 GB tárhely tenne lehetővé.

Természetesen, ha egy magasabb verzióra szeretnénk váltani, akkor nem kell mást tennünk, mint kicserélnünk a készülékben található fő elemeket, az újabb, jobb teljesítményű darabokra. Bár a HTC Tube még csak koncepció, de elképzelhető, hogy a jövő okostelefonjait már mi is igen egyszerűen bővíthetjük majd, így nem kell gyorsabb számítási teljesítményű, több memóriával rendelkező készüléket vásárolnunk.Címkék: ,
Hozzászólások követése

10 hozzászólás ehhez: “HTC Tube, az erőforrással utántölthető androidos telefon koncepció”

 1. Böff hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Okos, igen okos elképzelés.

 2. CSiPet hozzászólása:

  Értékeld!  3Thumb upThumb down

  Valszeg soha nem lesz belőle semmi. Gondoljatok bele, mekkorát bukna a hardwer gyártó, ha arra építene, hogy a user mondjuk 5 évig nem vesz új készüléket, csak új procit meg memóriát vesz (eleve az egész csak úgy működne felhasználói szempontból hogy ezek az egységek olcsóbbak mint ha komplett készüléket veszel). Ezen gyakorlatilag a gyártó bukna a legnagyobbat.
  Nem véletlen az apple mac-es policiya, ha szétmegy mondjuk a ram a gépedben, és már nincs rá gari, jól megszívtad, mert nem kapsz ram-ot, vegyél komplett új gépet.
  Profit, profit, profit…

 3. Red hozzászólása:

  Értékeld!  1Thumb upThumb down

  Igen, egész jó felvázolt elképzelés CSipet. De akár az is megeshet, hogy pont arra számít a HTC, hogy még többen veszik majd a termékeiket pont ezzel az indokkal, hogy cserélhető/bővíthető. Sőt, ha készülékenként más-más elemekkel kell bővíteni, tehát nem kompatibilisek az elemek a többi bővíthető készülékkel, akkor így valamelyest megmarad a haszon, de mégis adtak 1 új ‘opciót’ a vásárlóknak.
  persze lehet hogy ez túl szépen hangzik

 4. Tesztelo.hu hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Nem biztos, hogy rosszul jár a gyártó, mert az alkatrészekre jóval nagyobb haszonkulcsot tehet. Az autók piacán is ez van: ha új, gyári alkatrészekből akarna összerakni egy autót valaki, sokkal többet fizetne érte, mintha egyben venné meg az autót, pedig az össze is van szerelve.

 5. muhikanocska hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Érdekes elképzelés de mondjuk ennek a telónak kb 200-300k körül lenne az ára és kb az alakrészeket is 50 körül mérnék amit nem mindenki engedne meg magának….Ezt a telot annyiért üzlet emberek vennék meg öltönyösök de azok nem játékra használják a telefonjaikat….Kis 10 éveseknek meg még ott van a tetris…..

 6. fejes86 hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Igen érdekes cikk és tetszik az alapkoncepció, az egyetlen ami zavaró, hogy nem biztosít kompatibilitást ugyanis NINCS SZABVÁNY!!!
  Most a HTC ezt legyártja ez oké, de ha mondjuk kidolgoznának egy egységes belsőt és a telefon váz is cserélhető lenne mint egy gépház az igazán ütős lenne, és ugyanúgy cserélhető alaplap processor stb, úgy mint a gépeknél, bár ezzel elveszteni a pár mm-es vastagságát a telefon :S

 7. Josh777 hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Nem csak pár mm-t veszítene el, hanem gyakorlatilag mindent ami lehetővé teszi hogy a gyártók egyedi külsővel/kialakítással tegyék elérhetővé készülékeiket (és lássuk be, a felhasználók nagy részénél most ez a kulcs a vásárláshoz).
  Pedig nagyon is jó ötlet, mintha csak a Google találta volna ki, ők szoktak ilyen dolgokkal előrukkolni, hogy a felhasználónak mennyire tök jó nekik meg mindegy mennyit -nem- fizetnek érte, úgy is megéri.

 8. Petya hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Ez akkor lenne szép, ha nem lenne drága, működne a dolog, meg is csinálnák, és mondjuk megveszed a telefont, és eldöntöd hogy WP7et vagy Androidot teszel rá Imádnám

 9. anonimus hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  elég okos kis ketyere bár félelemmel venném meg. Az indok a hogyha a proci cserélhető mi a garancia?….pl. nem esik szét mert ha ez megtörténne akkor cseszheted mert 1 kiváncsi lennék hogy azéert mennyib kerülne ez nekem ha b****sz kezébe kerülme

 10. anonimus hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  (…nekem.)  ha egy balfasz kezébe kerülne …………

Hozzászólás írása

Amennyiben szeretnéd, hogy a saját avatárképed megjelenjen a hozzászólásod mellett, regisztrálj a gravatar.com oldalon, majd látogass vissza!