Oldal: Kezdőlap / Média / Oldal: Nyomtatás a telefonunkról a Google Cloud Print segítségével - Android Hungary

Nyomtatás a telefonunkról a Google Cloud Print segítségével

2011. január 25. | 9 hozzászólás | Kategória: Média

A Google 2010 áprilisában jelentette be a Cloud Print szolgáltatását, amely lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen alkalmazásból, eszközről, operációs rendszerről vagy különféle böngészőből nyomtassuk ki a dokumentumainkat anélkül, hogy bármilyen extra programot vagy drivert feltelepítenénk. A Chrome notebook Pilot programjának résztvevői már egy hónapja tesztelhetik az alkalmazást, viszont a mai napon mindenki számára elérhető béta állapotba lépett a Google Print a mobil eszközökre is. Ennek segítségével a mobiltelefonunkon található, vagy a Google Docs-ban tárolt dokumentumainkat, a Gmail-es üzeneteinket és azok csatolmányait egyszerűen, egy kattintás segítségével nyomtathatjuk ki.

google cloud printgoogle cloud print

Ezt a funkciót egyelőre csak a Google szolgáltatásait angol nyelven használók érhetik el, de a cég ígérete szerint hamarosan a többi nyelvterületen is folyamatosan megjelenik majd. A mobil-nyomtatási szolgáltatás minden olyan böngészőn működik, amely támogatja a HTML5 szabványt, így mind androidos mind pedig iOS-t futtató készülékünkkel is egyszerűen használhatjuk. Nézzük, hogy hogyan érhetjük el a Cloud Print szolgáltatást!

 • Amennyiben magyar nyelven használjuk a Google szolgáltatásait, akkor első lépésben állítsuk át a felhasználási nyelvet angolra.
 • Ezután látogassuk meg a Cloud Print oldalt, töltsük le, majd telepítsük a Google Chrome legújabb változatát.
 • A Beállítások / Motorháztető alatt / Google Cloud Print menüpontban lépjünk be a Google azonosítónkkal.
 • Ha ezzel megvagyunk, akkor az előbbi weboldalon keresztül egy tesztoldalt is kinyomtathatunk.
 • A mobiltelefonunkon nem kell mást tennünk, mint a Gmail mobilfelületén belépni, és a jobb sarokban található menü segítségével a “Print” (Nyomtatás) opciót kiválasztani.
 • Ezután jelöljük ki a számítógépünkhöz csatlakoztatott nyomtatót és nyomjunk a “Print” gombra.

A szolgáltatás hátránya, hogy csak akkor tudjuk elérni azt, ha az asztali számítógépünkön fut a Chrome böngésző, viszont ezt leszámítva sokkal egyszerűbben elvégezhetjük az irodai feladatunkat, hiszen akár távolról is kinyomtathatjuk a fontos szerződéseinket vagy dokumentációinkat és ha hazaérünk, akkor elég csak kivenni a nyomtatóból azokat. Emellett a Google a fejlesztők számára is megnyitotta a szolgáltatást, így a böngésző API-jain keresztül akár weboldalakról is egyszerűen kinyomtathatjuk a szükséges fájlokat. A Google Chrome Cloud Print ingyenesen elérhető, mindössze annyit kell tennünk, hogy angol nyelvűre állítjuk a fiókunkat.

google cloud print

google cloud print

google cloud print

Hozzászólások követése

9 hozzászólás ehhez: “Nyomtatás a telefonunkról a Google Cloud Print segítségével”

 1. Álmos hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Vicces, hogy mostanában mindenre azt mondják, hogy US only, aztán mégis lazán működik itthon. (Cloud Print, az újfajta mobil időjárás oldaluk, meg régebben a Chrome Web Store.. vajon miért van ez?)

 2. Ágoston Péter hozzászólása:

  Értékeld!  1Thumb upThumb down

  Nem US only, hanem English only. Nem ugyanaz.

 3. dani hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  azt jól látom, hogy a 2.1es androidhoz tartozó gmail kliens nem tud nyomtatni?

 4. Álmos hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Idézet a google mobile blogról:
  “This feature will be rolling out today and tomorrow for English speaking users in the US and will work on most phones that support HTML5”
  Ott az a US.

 5. Álmos hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  dani: nem a gmail kliensben van ez, hanem a gmail webfelületén.

 6. dani hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Álmos: értem, köszönöm

 7. GQ hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Nem működik… a mobil gmail felület nem akar angolra váltani, akármit csinálok… valakinek van valami ötlete? :O köszi előre is.

Trackback

 1. Nyomtatás a telefonunkról a Google Cloud Print segítségével | szimpatikus.hu trackback proxy  
 2. A Google Docs is megérkezett az Android platformra | Magyar Google Android  

Hozzászólás írása

Amennyiben szeretnéd, hogy a saját avatárképed megjelenjen a hozzászólásod mellett, regisztrálj a gravatar.com oldalon, majd látogass vissza!