Oldal: Kezdőlap / Telefon / Oldal: Kezünkben a BRAVIA minőséget nyújtó Sony Ericsson Xperia Arc - Android Hungary

Kezünkben a BRAVIA minőséget nyújtó Sony Ericsson Xperia Arc

2011. május 20. | 37 hozzászólás | Kategória: Telefon

A tavalyi év nagyon fontos volt a Sony Ericsson számára, mivel a gazdasági helyzet miatt újra kellett terveznie a teljes vállalati stratégiáját és céljait annak érdekében, hogy a piacon tudjon maradni. A cég újrastruktúrálása, mely kb. 4000 ember kiszervezését is magában foglalta sikeresnek tekinthető, mivel a 2010-es év végére már a működési költségeket felülmúlta a bevétel. A változtatásoknak köszönhetően óriási mértékben javult a vegyesvállalat pénzügyi helyzete, mely lehetővé tett a cég számára egy igen komoly célkitűzést; piacvezetővé válni az androidos készülékek piacán. Míg korábban sajnos komoly marketinggel kellett eladni a Sony Ericsson készülékeit, mivel a tudásuk és a megjelenésük nem minden esetben volt tökéletes, addig az Xperia termékcsalád megváltoztatta ezt a tendenciát, mivel ezek a termékek már önmagukat adták el, köszönhetően a minőségi megjelenésnek és a Google mobil operációs rendszerének. A japán-svéd vállalat a januárban megrendezett Consumer Electronic Show alatt két közép-, és egy felsőkategóriás készüléket (Xperia Neo, Pro és Arc) mutatott be. Jelen tesztünkben a Sony Ericsson legújabb zászlóshajóját, az Xperia termékcsalád jelenleg elérhető legerősebb tagját, az Arc-ot vettük górcső alá. A készülékben a gyártó szinte az összes korábbi tapasztalatát ötvözte, melyet a fényképezésben, zenelejátszásban és kijelzőkészítésben szerzett meg. A cég igyekezett egy olyan prémium kategóriás terméket elkészíteni, mely az összes olyan funkciót és szolgáltatást tartalmazza, mely egy felhasználó számára fontos lehet.

Áttekintés

A Sony Ericsson X12 kódnéven bemutatkozott Arc, a gyártó jelenleg elérhető legerősebb felsőkategóriás készüléke. A 4,2 hüvelyk méretű, 480 x 854 pixel megjelenítésére képes kijelző érdekessége, hogy a Sony BRAVIA Engine nevű technológia szinte tökéletes képet varázsol a vékony üveglap mögé. A képernyőn a képpontokat alig látjuk, mivel azok olyan közel helyezkednek el egymáshoz, hogy szinte teljesen egybefüggő képet alkotnak. Emellett a magas fényerőnek köszönhetően akár napsütésben is tökéletesen használhatjuk az Arc-ot, mivel a tükröződésmentes felületnek köszönhetően a megjelenített képet látjuk majd a saját arcunk helyett. Az 512 MB RAM és az 1 GHz-es Scorpion processzor mellett egy Adreno 205 grafikus gyorsító is dolgozik annak érdekében, hogy a készülékünkön a Gingerbread OS tökéletes felhasználói élményt nyújtson. Bár az Arc csak 320 MB belső tárhellyel rendelkezik, de a dobozban egy 8 GB-os microSD kártyát is találunk, hogy soha ne kelljen a hely szűkével megküzdenünk. Ha azonban ez sem lenne elég számunkra, akkor akár 32 GB-os bővítőkártyát is használhatunk az eszközben. Egy prémium kategóriás termékből emellett természetesen a közelségérzékelő, giroszkóp, A-GPS és a b/g/n szabványú Wi-Fi és a Bluetooth csatlakozás sem hiányozhat. Amennyiben 3G előfizetéssel rendelkezünk, úgy akár – ha azt a hálózat is támogatja – 7,2 Mbps letöltési és 5,76 Mbps feltöltési sebességet is elérhetünk.

sony ericsson xperia arc

A Sony Ericsson fontosnak tartja, hogy az androidos készülékei tökéletesen illeszkedjenek az otthoni médiaközpontokba, ezért a DLNA támogatás mellett egy HDMI portot is találunk az Arc-on, mely lehetővé teszi, hogy a telefonunk kijelzőjének a képét a nagy képernyős televíziókon is megtekinthessük. A hátlapi 8 megapixeles autófókuszos kamera segítségével akár 3264 x 2448 pixel felbontású képeket, vagy 720p minőségű HD videót is rögzíthetünk, melyek élességét az Exmor R technológia biztosítja. A gyártó felhasználta a Cybershot termékek során megszerzett tapasztalatait, ennek köszönhetően még a legsötétebb helyeken is szinte tökéletes fényképeket készíthetünk.

A készülék dobozában az androidos készülékeknél már megszokott kiegészítőket találhatjuk meg. Az Arc megvásárlásával egy 8GB-os microSD kártyát, hálózati töltőt, microUSB adatkábelt, egy in-ear típusú fülhallgatót és a használati utasítást kapunk. Azonban ha a telefont csatlakoztatjuk a Windows operációs rendszert futtató számítógépünkre, akkor internet nélkül, a microSD kártyáról azonnal telepíthetjük fel az eszköz kezeléséhez szükséges szoftvert.

sony ericsson xperia arc

A 125,0 × 63,0 × 8,7 mm méretű, 117 gramm tömegű eszköz megjelenésében igen impozáns, hátlapja egy kissé hajlított annak érdekében, hogy még jobban illeszkedjen a kezünkhöz. A telefon magassága az első használat során egy kissé furcsa lehet, de ezt gyorsan megszokjuk majd. Míg alul és a hátlapon a mikrofont találjuk, addig a jobboldalon a microUSB csatlakozót, a hangerőszabályzót és a dedikált fényképező gombot érhetjük el. Baloldalon a szabványos 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozó, felül pedig a bekapcsológomb és a HDMI port van. Az előlapon helyezkedik el a 4,2 hüvelykes kijelző és a három fizikai gomb, melyek a “vissza”, “kezdőlapra”, “menü” funkciókat töltik be. A gyártó által készített specifikáció alapján az 1500 mAh teljesítményű akkumulátor 31 óra zenelejátszásra, 400 óra készenlétre vagy maximum 7 óra beszélgetésre elengedő energiát biztosít készülékünk számára. Az Xperia Arc Európában két árnyalatban, Midnight Blue és Misty Silver színekben érhető el.

Felület

A Sony Ericsson androidos készülékeit a Timescape UI nevű kezelőfelülettel szállítja. Ha egy ilyen készülékkel találkozunk (vásárolunk), akkor első ránézésre nem tűnik fel, hogy a Google mobil operációs rendszerét futtató telefont tartunk a kezünkben. Az első gyanús jel azonban a Market ikon, mely rögtön a kezdőlapon helyezkedik el. A vállalat mérnökei úgy gondolták, hogy teljesen újragondolják a keresőóriás által elképzelt megjelenést és egy több dimenziós hatású felületet készítenek el. Az egyes widgetek, a Honeycomb OS-hez hasonlóan lapozhatók, emellett pedig az összes eseményhez különleges animációt is kapunk. Ha egy elemet törlünk a kezdőlapról, akkor a kuka teteje csapódik le. Bár a készülék 1 GHz-es processzorral rendelkezik, némely hatás esetében apró akadozást érzékelhetünk. A drawer-t az Arc esetében egyszerűen átrendezhetjük (saját sorrend, leggyakrabban használt vagy frissen telepített alkalmazások szerint), de sajnos a nem használt gyári programok ikonját nem tudjuk eltávolítani.

sony ericsson xperia arc uisony ericsson xperia arc ui

A Timescape UI megjelenésében nagyon hasonlít a Honeycomb OS-re, így ezen készülékek felhasználói rögtön otthon érezhetik magukat az Arc használata során. Az androidos készülékgyártók közül elmondhatjuk, hogy a Sony Ericsson távolodott el legjobban, az operációs rendszer gyári felületétől, de a felhasználói visszajelzések alapján ez egyelőre nem tűnik hibás döntésnek.

Internet

A készüléken a gyári, Gingerbread OS-ben található webkit alapú böngészőt használhatjuk, mely megjelenésében igen letisztult, működésében pedig felhasználóbarát. Ha a Marketről feltelepítjük az Adobe Flash programot, akkor a technológiát használó oldalakat, s ezáltal az internet szinte teljes egészét is elérhetjük. Ha azonban elégedetlenek lennénk a beépített böngésző nyújtotta lehetőségekkel, úgy érdemes alternatív programokat is kipróbálnunk.

Kamera

Az Xperia Arc 8 megapixeles autófókuszos hátlapi kamerájával egy mobiltelefonhoz képest igen jó minőségű képeket készíthetünk. Ezt talán annak köszönhetjük, hogy a Sony a Cybershot gépek gyártása során megszerzett tapasztalatát felhasználta az Exmor R technológia kifejlesztésében. Még alacsony fényviszonyok között is zajmentes képeket készíthetünk. Amennyiben némi megvilágítás szükséges, úgy a LED-es vakut is használhatjuk. A Sony Ericsson úgy döntött, hogy a gyári kamera alkalmazás helyett egy saját programot készít el, melyben az oldalsó menükben módosíthatjuk az egyes beállítási lehetőségeket (fényképezési mód, árnyalat, kontraszt, fényesség). Ha azonban videót szeretnénk készíteni az Arc-kal, akkor arra figyelnünk kell, hogy a fényviszonyok megfelelőek legyenek, mivel az erős zajszűrésnek köszönhetően a sötét helyeken készült felvételek elmosódottak lesznek. A kamerával elkészített anyagokat a HDMI és a DLNA csatlakozási lehetőségeken keresztül az otthoni televíziónkon egyszerűen megtekinthetjük.

Média és alkalmazások

Zenelejátszó, Galéria, FM rádió

A Sony Ericsson úgy gondolta hogy egy saját zenelejátszó alkalmazást készít el annak érdekében, hogy a program megjelenésében szerves részét képezze a Timescape UI-nak. Az egyes albumok között gyorsan tallózhatunk, s az éppen lejátszott dalban is egyszerűen kereshetünk. Ha csatlakoztatjuk a fejhallgatónkat, akkor akár analóg FM rádiót is hallgathatunk az Arc segítségével.

A Galériában a képeket a már megszokott többdimenziós nézetben tekinthetjük meg. Az itt található tartalmat természetesen a legnépszerűbb közösségi hálózatokon keresztül is megoszthatjuk.

sony ericsson xperia arc galériasony ericsson xperia arc zenelejátszó

TrackID

A népszerű mobiltelefonos platformokon a Shazam és a Soundhound a két legismertebb zenefelismerő alkalmazás. A japán-svéd vállalat azonban úgy döntött, hogy az Arc-ot a TrackID nevű programmal szállítja. A szolgáltatás hatékonysága elfogadhatónak mondható, bár a zajosabb helyeken sajnos nem ismeri fel a háttérben futó dal címét.

sony ericsson xperia arc trackidsony ericsson xperia arc trackid

Timescape

A kezelőfelület nevével megegyező alkalmazás lehetőséget biztosít arra, hogy a legnépszerűbb közösségi hálózatokat egy központi helyről érjük el. A Twitter, Facebook, Flickr csatornák így egy egységes “hírfolyamban” jelennek meg, s az egyes információk között a Honeycomb OS-ben már megismert módon lapozhatunk. A program megjelenése igen egyedi, de pár perc alatt könnyen megszokható. A Timescape-hez tartozó widgetek pedig lehetőséget biztosítanak arra, hogy az alkalmazás megnyitása nélkül is megtudjuk, hogy barátaink milyen információkat osztanak meg a világhálón.

Postcard

A Postcard, mint ahogy a neve is mutatja, egy egyszerű képeslapküldő alkalmazás, mellyel barátainknak küldhetünk képes üdvözlő üzeneteket e-mailen keresztül.

sony ericsson xperia arc postcard

OfficeSuite

Az OfficeSuite egy egyszerű irodai programcsomag, mellyel a legnépszerűbb irodai fájlformátumokat (Excel, Work, Powerpoint, .pdf) tekinthetjük meg.

sony ericsson xperia arc officesuite

Media Server

A Media Server lehetőséget biztosít arra, hogy az Arc szerves részét képezze az otthoni média centerünknek. A DLNA funkció segítségével a készüléket egyszerűen párosíthatjuk a technológiát támogató eszközökkel, s így könnyedén játszhatjuk le a telefonunkon található tartalmakat.

LiveWare Manager

A LiveWare Manager lehetővé teszi hogy eseményeket, alkalmazásokat állítsunk be a különféle külső eszközök csatlakoztatásához. A program főként akkor lesz hasznos, ha USB kábelt, fejhallgatót vagy headset-et használunk.

sony ericsson xperia arc liveware manager

Összegzés

A prémium kategóriás Xperia Arc mindazok számára tökéletes választás lehet, akik egy egyedi megjelenésű, Gingerbread OS-t futtató készüléket szeretnének vásárolni. Bár a Sony Ericsson egy kissé erősebb, duplamagos processzorral és kétszeres mennyiségű RAM-mal is felszerelhette volna az eszközt, de ez a vékonyság rovására ment volna, mivel ebben az esetben az 1500 mAh-s akkumulátor igen kevésnek bizonyult volna. A mindennapi használat során azonban az 1 GHz-es Scorpion processzor is elegendő teljesítményt nyújt. A japán-svéd vegyesvállalat által készített egyedi TimeScape UI teljesen új megközelítésbe helyezi az Android OS megjelenését. Az rendszer színvilágában és funkcióiban sokkal jobban hasonlít a Honeycomb OS-re, mivel szinte az összes animáció és widget kihasználja a többdimenziós mozgásokat. Azt azonban fontos megjegyeznünk, hogyha az Arc-kal fejleszteni is szeretnénk a Google mobil operációs rendszerére, akkor számolnunk kell azzal, hogy több akadályba is ütközünk majd. A Sony Ericsson driverei csak a Windows 7 illetve Mac OS X alatt működnek, emellett pedig, ha jó minőségű képernyőképeket szeretnénk készíteni, akkor egy speciális alkalmazást is fel kell telepítenünk. Egy átlagos felhasználó azonban a mindennapok során semmilyen akadállyal nem találkozik majd a készülék használata során. Az Arc böngészőjében természetesen elérhetjük a Flash technológiát használó oldalakat, ezen felül pedig a levelezőkliens segítségével a POP3, IMAP, Exchange Activesync protokollokat használó szerverekhez is csatlakozhatunk, továbbá a Market teljes – akár fizetős – kínálatából is válogathatunk már.

Az Xperia Arc azon felhasználók számára ajánlott, akik egy felsőkategóriás, minőségi megjelenésű készüléket szeretnének megvásárolni. A készüléket hazánkban hamarosan a T-Mobile kínálatában vásárolhatjuk majd meg, 2 éves hűségszerződéssel, MédiaMánia XL csomagban 9491 Ft-ért, hűségszerződés nélkül pedig 113 991 Ft-ért. (Az árak a webshop-on keresztüli megrendelés esetén érvényesek.)

Megnevezés Tulajdonság
Processzor 1 GHz Scorpion processzor, Adreno 205 GPU
Memória 512 MB RAM, 320 MB belső tárhely
MicroSD 32 GB-ig bővíthető
Hálózat GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 900 / 2100
Kijelző 4,2" kapacitív érintőkijelző,
480 x 854 pixel
Kamera 8 MP, 3264 x 2448 pixel
Méret 125,0 x 63,0 x 8,7 mm
Súly 117 g
Hálózat Wi-Fi 802.11 b/g/n / DLNA
Bluetooth 2.1
USB microUSB
Akkumulátor 1500 mAh
Készenléti idő 430 óra (2G) / 400 óra (3G)
Beszélgetési idő 7 óra (2G) / 7 óra (3G)
Operációs rendszer Android 2.3

A készüléket a SE Magyarország biztosította a számunkra.

Sony Ericsson Xperia ArcHozzászólások követése

37 hozzászólás ehhez: “Kezünkben a BRAVIA minőséget nyújtó Sony Ericsson Xperia Arc”

 1. Lorant07 hozzászólása:

  Értékeld!  1Thumb upThumb down

  Gyönyörű telefon! Grat a mérnököknek!

 2. kukaberci hozzászólása:

  Értékeld!  8Thumb upThumb down

  arc vs galaxy s II
  ram:  512 vs 1024
  processzor: 1 GHz vs 1,2 GHz dual core
  belső tárhely: 320 MB vs 16GB
  akku: 1500 mAh vs 1650 mAh
  ár (T-mobile 2 év hűség az előfizetésre): 94.991 vs 109.241

 3. jhonSon hozzászólása:

  Értékeld!  11Thumb upThumb down

  amikor szépség a tudás rovására megy… nem sok különbség van az x10 és az arc között. egy sima ráncfelvarrásnak tudnám ezt a “fejlesztést” nevezni. ha a harmadik negyedévben megkapjuk(x10re) a gingerbread frissítést, 128mb ram és hdmi csatlakozás hiányában is tudni fogunk annyit mint az arc. véleményem szerint is minimum a dualcore-ok világát éljük(már inkább quadcore) de az egy magos 1ghz-s processzor egy vicc. ha a sony ericsson igy folytatja letakarodhat az android vonalról, ezáltal a fejlődésről és a versenyképes telefonok prezentálásától. a hardware és software fejlesztésük 10-es skálán egy pontot is alig ér, rohamosan fejlődő világunkban.
  ui.: az xperia család szép és a sony bravia képernyő jó dolog…csak nem az arc-ba.

 4. gabel hozzászólása:

  Gyenge. Értékeld!  -10Thumb upThumb down

 5. Strapi hozzászólása:

  Értékeld!  2Thumb upThumb down

  Nekem X10i-m van ,de már nagyon várom a 2,3-at …
  De miért kell ilyen sokat várni rá?
  És a T-mobile miért nem adja ki a saját 2,3 verzióját ?
  Nekem nem kell az ARC elég az x10 tudása, csak 2,3 -al ….

 6. gabel hozzászólása:

  Gyenge. Értékeld!  -5Thumb upThumb down

 7. jhonSon hozzászólása:

  Értékeld!  3Thumb upThumb down

  szerintem mostmár abbahagyhatnád a hozzászólást. az első hülyeségre még nem reagáltam, de mostmár észlelhetnéd hogy többeknek nem tetszik a viselkedésed… egy sima kritika volt a telefonról és a cégről. mellesleg teljesen korrekt és igaz. ha nem tetszik ne nézd a csillagszületiket és ne olvass androidhungary-t.
  szivesen látnám a pozitív véleményedet, a megkésett frissítésekről, az elmaradott hardware-ről, a time- és mediascape-ről melyeket nem lehet gyárilag letörölni, de 10 emberből 9 nem használja semmire…vagy nem…
  amugy csak azért irkálok ide mert x10-em van, és “felháborít” az, hogy a 100+E forintos telefon árával támogattam a céget és pont lesz@rnak.

 8. HardSanyeee hozzászólása:

  Értékeld!  3Thumb upThumb down

  @jhonSon: Áruld már el nekem, hogy mire kell neked két mag? Hogy az a napi pár darab fél másodperces akadás eltűnjön? Vagy hogy 45 fps helyett 60 fps-sel száguldozhass a menüben? Vagy netán azért, hogy hamarabb lemerüljön az akksid? Az emberek el vannak szállva ezzel a két magos témával, az Android sincs felkészítve rá.
  Szóval az Arc csak egy ránc felvarrott X10? Már egy régebbi topikban leírtam, de akkor leírom újra, hogy két különböző 1 Ghz-es processzor nem ugyanolyan teljesítményű, két 8 MP-es kamera nem ugyanolyan fotókat és videókat lő, két 4″ kijelzőnek nem ugyanolyan a képe (tudom, az Arc-é 4,2″ és még folytathatnám a sort… Ebben fejlettebb a processzor, a kamera, a kijelző, az operációs rendszer, több a ram, van hdmi és még szebb is. Mégis mi kéne még bele? Tudom, két mag, azon kívül?
  A frissítésekre meg annyit mondok, hogy az X10 az első androidos készüléke volt a gyártónak mint tudod, és tanultak a hibáikból, az Arc-ot már eleve a legfrissebb Androiddal adták ki. Az X10 meg azért kapja meg olyan későn a frissítést, mert egyrészt optimalizálni kell a processzorhoz (mert ugye más processzor van a két készülékben), másrészt az új generációs Xperia modelleknek is fogyniuk kell, ez marketing. És az általad istenített kétmagos telefonok nagy része (tisztelet a kivételnek) még mindig 2.2-t futtat…
  A Timescape és Mediascape (ami már nincs is) használatának gyakoriságáról netán készítettél egy felmérést, hogy ilyen pontos adatokkal tudsz szolgálni? Tudtad, hogy van az X10-ben TS és MS, tudtad, hogy döcögősen érkezett meg rá a 2.1 is, tudtad hogy milyen hardver van alatta, tudtad hogy mennyibe kerül, ha ennyire fikázod akkor minek vetted meg? -.-”
   
  Amúgy a cikkben van pár hiba:

  1) A CES-en csak az Arc-ot jelentették be, a Neo és a Pro (és a Play) csak az MWC-n mutatkozott be.
  2) X12 néven volt elterjedt az Arc.
  3) A Scorpion prociban pedig nem vagyok biztos, ezt más máshol is olvastam.

 9. raam989 hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Kell. X10i tulaj vagyok, de hatarozottan ugy erzem, hogy nekem kell az Arc…

 10. gabel hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Tisztelt JohnSon!!! Változatlanul úgy érzem jogtalanul húztad le az Arc-ot.Ha csak nem volt a kezedben huzamosabb ideig használatra,akkor hitelesebb lenne a véleményed.De ha ennyire profi vagy menj a Sony Ericsson-hoz mérnöknek

 11. Álmos hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Nem véletlenül volt veszteséges a Sony Ericsson az utóbbi években, nem igazán tudtak komolyan versenyezni az Apple/HTC/Samsung telefonokkal. Hamarabb kapcsoltak, mint a Nokia, de sajnos az Arc és a Play még mindig nincs a legjobb csúcsmobilok között, ahol lenniük kéne. Személy szerint nekem az SGS2 kinézete is sokkal jobban bejön, hardveresen meg ugye ég és föld.. Mindenesetre a fejlődés az X10-hez képest érezhető, a single touch kijelző, akadozó timescape és az 1.6-os android időszaka már elmúlt. Ez már egy teljesen használható cucc, csak jobbnak kéne lennie.
   
  (A Play-el kapcsolatos agresszív marketingjük pedig egyáltalán nem szimpatikus egyébként. Arról beszélek, hogy megvettek egy rakás fejlesztőt, hogy az új játékaikat egy hónapig kizárólag Play-re adják ki.. bleh.)

 12. SEArcFan hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Kedves Hozzászólók!
  Mivel az a nevemből is kiderült az a telefon ami a kedvencem az a Sony Ericsson Xperia Arc, és megszeretném most védeni. Igaza volt az egyik kedves írónak előttem h mindenki a 2 magos processzortól van elájulva, de miért is? Csak azért hogy naponta keljen tölteni az aksit vegyük például a Samsung Galaxy S II-t, 4,3″ a kijelzője ráadásul Super Amoled Plus, 2 magos processzor, .Szerintetek ezt a telefont hányszor kell majd feltölteni? Aláírom, hogy 1650 mAh-s akkuja van.De naponta biztosan meg kell etetni. Én eléggé sokat olvastam az SE Arc tesztjeit és mindenki azt írta h egyáltalán nem lassú, hétköznapi használatra internetezéssel együtt sem lassul be.
  Kedves JohnSon akkor minek van SE Xperia X10-ed ha fikázod a SE-t? Akkor vegyél egy Samsungot Galaxy S II-t és majd meglátod hogy hányszor kell töltened!

 13. Álmos hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Kedves SEArcFan! A kétmagos processzor _NEM_ jelent rosszabb akkumulátor időt, sőt. Eddig minden teszt, és megjegyzem a hivatalos adatok szerint is az Arc kb. harmadával kevesebb ideig bírja töltés nélkül, mint az SGS2. Fanként se terjessz fals infomrációkat! Az Arc továbbá picit nehezebb, kisebb kijelzője ellenére is csak .3 mm-el keskenyebb, a rosszabb akkumulátora ellenére is vastagabb, nincs benne előlapi kamera, a kijelzője nem éri el az AMOLED szintjét, és processzor teljesítményben pedig tökéletesen megsemmisül az SGS2-höz képest. Igaz, valamivel olcsóbb is, de azt hiszem minden kétséget kizáróan rosszabb telefon.
   
  (Nem véletlen, hogy engadgeten 7 pontot kapott a 10-ből, míg az SGS2 9-et. 10-et nem kapott még egy telefon sem. Az sem véletlen, hogy a Sony Ericsson folyamatosan veszteséges volt az elmúlt években.)

 14. HardSanyeee hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @Álmos: Én azért vitatkoznék veled az akkumulátor témában. Például az LG Optimus 2X akksija nagyon le lett húzva, legalábbis a Mobilarena tesztben és abban is 1500 mAh-s van.
  Most komolyan azon lovagolsz, hogy melyik telefon mennyire vékony és mennyire nehéz? Ha valaki tepsifon vásárlására adja a fejét akkor őt rohadtul nem fogja érdekelni pár milliméter, illetve pár gramm. Előlapi kamerát használó embert pedig soha nem láttam és nem is hallottam még, hogy valaki használná, persze ettől még lehet, hogy nálad szempont.
  A kijelzős dologgal is vitatkoznék. http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_arc-review-584p2.php Alul van egy videó meg pár kép. Semmiben nem marad el se az IPS-től, se az sAMOLED-től, sőt, míg utóbbi kettőnél a fekete-fehér színátmenet középen kékes (wtf?), addig az Arc olyan színűnek mutatja amilyen valójában. Illetve köztudott, hogy az sAMOLED túl van szaturálva. A betekintési szög meg… Elég furcsa az Arc-nál, dehát szemből szokás nézni egy telefont, nem?
  Már pár negyed éve nem veszteséges, konkrétan pont az első androidos telefonjuk megjelenése óta, biztos mert olyan gagyik.
  Viszont te se tudtad megmondani, hogy minek is a két mag…

 15. Mobi hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Strapi hozzászólása:Nekem X10i-m van ,de már nagyon várom a 2,3-at …De miért kell ilyen sokat várni rá?És a T-mobile miért nem adja ki a saját 2,3 verzióját ?Nekem nem kell az ARC elég az x10 tudása, csak 2,3 -al …. Megválaszoltad a saját kérdésed! Pontosan ezért nem sieti el az SE a 2.3-as Android kiadását X10-re, mert akkor kevesebben vennék az újat!Nekem is X10em van de én ráraktam az Arc launcher-jét úgyhogy a főmenű, galéria úgy néz ki mint az Arc-é

 16. Mobi hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Lehetne egy észrevételem a cikk írójához?! Az Áttekintés első mondata: A Sony Ericsson X10 néven is ismert Arc… Én úgy tudom hogy ez két külön készülék….

 17. Álmos hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @HardSanyeee:
   
  “Én azért vitatkoznék veled az akkumulátor témában. Például az LG Optimus 2X akksija nagyon le lett húzva”
   
  Nem tudom hogy jön ide az Optimus 2x, senki nem beszélt róla.
   
   
  “Most komolyan azon lovagolsz, hogy melyik telefon mennyire vékony és mennyire nehéz? Ha valaki tepsifon vásárlására adja a fejét akkor őt rohadtul nem fogja érdekelni pár milliméter, illetve pár gramm.”
   
  Engem például érdekel, tehát már meg is cáfoltalak.
   
   
  “Előlapi kamerát használó embert pedig soha nem láttam és nem is hallottam még”
   
  Nyilván nincs sok okostelefonos ismerősöd. De ez sajnos még mindig nem érv egy vitában.
   
   
  “Semmiben nem marad el se az IPS-től, se az sAMOLED-től”
   
  De igen: szebb színek, sokkal szebb fekete, jobb kontraszt, jobb betekintési szög.
   
   
  “dehát szemből szokás nézni egy telefont, nem?”
   
  Az nem érv, hogy szerinted honnan szokás nézni. Én pl. szeretném oldalról is látni.
   
   
  “Már pár negyed éve nem veszteséges, konkrétan pont az első androidos telefonjuk megjelenése óta”
   
  Ez nem igaz. Az Xperia X10 2010 márciusában jelent meg, az SE pedig a 2010-es évre $6.2 milliárd veszteséget könyvelt.
   
   
  “Viszont te se tudtad megmondani, hogy minek is a két mag…”
   
  De megmondom: gyorsabb tőle a telefon. Nem nagy ördöngősség. PC-ben miért jó a két mag? Na, ugyanazért.
   
   
  (Általánosságban: egy vitában az sosem érv, hogy “szerintem az emberek azt gondolják, hogy”

 18. androidos hozzászólása:

  @Mobi

  Typo. X12. Javítva.

 19. jhonSon hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  álmosnak van  igaza és minden hasonló hozzászolónak, köztük nekem is. teljesen felesleges megvédenetek azt amit nem lehet. az sgs2(vagy a htc sensation) sokkal jobb telefon. ezzel aza vita hogy az arc ilyen áron versenyképes ma, azt lezártnak tekinhetjük…mert nem.  álmos volt olyan rendes és informált titeket mindenről, amit tudnotok kell ahoz hogy belássátok ezt. az pedig hogy elkezditek nekem magyarázni amiről fogggggalmatok nincsen… azon csak ( :

 20. SEArcFan hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Kedves Hozzászólók!!
  Feltenném jhonSonnak azt a kérdést hogy: MINEK VAN NEKED SONY ERICSSON XPERIA X10-ED, HA ENNYIRE FIKÁZOD AZ SE-T ÉS ENNYIRE ISTENÍTED A SAMSUNGOT. Még hogy nekünk nincsen semmiről sem fogggggalmunk. Akkor vedd meg a Samsung Galaxy S II-t 150 ezer ért hogy “rázzad a rongyot”. (Ez azt jelenti ha esetleg nem tudnád, hogy legalább elmondhatod magadról h neked 2 magos telefonod van) Amikor az Arcról is köztudott hogy nem szokott belassúlni.
  U.i: Kedves Álmos!!
  Külön Bocsánatot kérek tőled h rossz hírt mondtam az aksi töltését illetően én így tudtam és köszönöm h felvilágosítottál biztosan neked van igazad!!! (OMG)

 21. SEArcFan hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Amúgy azt gondolom hogy az Arcnak nem csak a rossz tulajdonságait kéne felemlegetni hanem a jókat is, mint például a Bravia Engine for Mobile vagy még a Exmor R kamera, és még a Timescaperől se felejtkezzünk meg.

 22. Álmos hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @SEArcFan leírsz valamit, ez tényszerűen nem igaz, és akkor te vagy megsértődve ha kijavítalak? A Timescape, mint jó tulajdonság meg vicc.

 23. Luser2000 hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Ez a második hazai írás az Arc-ról, de ez sem tér ki (részletesen pedig egyáltalán) a fényképezés minőségére. A SE androidos modelljei a konkurenciához képest talán ebben mindenképp jobbak, volt mit meríteni a korábbi készülékekből.
  Engem kifejezetten érdekel, hogy pl. az X10-el összehasonlítva ebben mi a helyzet? Lehet, hogy az elődben lévő 5mpx kamera jobb minőség képet csinál? (Ráadásul, itt már olyan lapos a készülék, hogy “tisztességes” képbontó eszközt nem is igen lehet bele tenni.
  Valakinek van ide vonatkozó tapasztalata?
   

 24. HardSanyeee hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @Álmos: Kicsit azért figyelmesebben is elolvashatnád, amit írok. Úgy jön a képbe a 2X, hogy az is kétmagos és hamar lemerül az akksija. (Bár ez elég evidens lett volna, hogy erre gondolok.)
  Megcáfoltál? Te lovagolsz a vastagság/tömeg témán, másik 99 meg továbbra se. Ezzel nem cáfoltál meg, csak azt bizonyítottad be, hogy téged ez nem érdekel. Az előlapi kamerás dologra ugyan ezt tudom mondani, azon kevesek közé tartozol akik ezt használják (vagyis… használod egyáltalán?). És amúgy elég sok okos telefont használó ember van a környezetemben.
  Nem tudom megnézted e a linken lévő képeket, de nem úgy néz ki. Kb teljesen ugyan olyan teljesítményt nyújt a 3 kijelzőtípus, Sőt, a fekete-fehér színátmenetnél az Arc teljesít a legjobban (bár ezeket már leírtam…
  Ha neked ez a mániád, akkor nézzed oldalról a telefonod, egészségedre
  Kösz, hogy igazoltál, mint tudod a pénzügyi eredményeket negyedévente szokás közzé tenni nem évente, és a Sony Ericsson a 2010 második negyedévében (április-június) kezdett el nyereséges lenni, pont az X10 megjelenése után.
  Erről beszéltem. Komolyan arra a plusz 15 FPS-re élvezel a menüben, illetve arra, hogy nem akad meg napi 5 alkalommal a telefon? Tudod az a különbség egy PC és egy telefon között, hogy egy PC-n van is olyan alkalmazás, ami kihasználja ezt a teljesítményt, míg telefonon nincs. A benchmarkok, azok kihasználják, de igazából a hajadra kenheted. Illetve a PC-k annyiból is másak, hogy ott egy csöppet több pixellel kell dolgoznia a CPU-nak/VGA-nak.
  Az, hogy sok ember nem használ előlapi kamerát és nem zavarja pár mm/gramm különbség az tény és nem pedig magánvélemény. Ha nem így lenne, akkor a szakmai fórumokon ezekről is lennének viták.
   
  @jhonSon: Nem vagy te egy kicsit egoista? Egy vita nem úgy zajlik, hogy “nekem van igazam, mert én azt mondtam”. Érvekkel szokás alátámasztani az igazadat.

 25. jhonSon hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  annyira vicces hogy próbálkoztok még mindig és fő az agyatok a gép előtt, mert nem nektek van igazatok, mi meg csak röhögünk rajtatok. az utolsó hozzászólásokat pedig olvasásra sem méltattam,  mert annyira nem érdekel hogy vergődtök pfff háháhháá
  remélem még erre is próbáltok varrni egy gombot, hátha sikerül valamit leírni teljesen feleslegesen.
  the end.

 26. SEArcFan hozzászólása:

  Értékeld!  1Thumb upThumb down

  Kedves Álmos, szerintem félre értettél mert én úgy tudtam, hogy a 2 magos telefonok hamarabb lemerülnek mert nekem is így mondták akiknek 2 magos telefonjuk van és akiknek az előtt pont Samsung Galaxy S volt a birtokukban. Én nem akartam rossz infókat közvetíteni nem áll és nem fog szándékomban állni, de én így tudtam.

 27. HardSanyeee hozzászólása:

  Értékeld!  1Thumb upThumb down

  @jhonSon: Legyél büszke arra, hogy úgy viselkedsz, mint egy 14 éves és hogy az érveid bizonyítása helyett csak a pofád és az egod nagy. Gratulálok hozzá!

 28. Álmos hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @HardSanyeee: “Úgy jön a képbe a 2X, hogy az is kétmagos és hamar lemerül az akksija.”
  Igen, miközben mindenből teljesen más technológiát használ, és más akksi van benne. Tehát érdektelen összehasonlítani.
   
  “másik 99 meg továbbra se.”
  Már leírtam: az hogy SZERINTED miről mit gondolnak az emberek nem érv egy vitában. Szerintem meg a legtöbbeknek számít. Na most mi lesz?
   
  “azon kevesek közé tartozol akik ezt használják”
  Ismét: honnan tudod, hogy ki használja és ki nem? Fogalmad sincs róla. Nem tudom megítélni, hogy mennyire fontos.
   
  “Kb teljesen ugyan olyan teljesítményt nyújt a 3 kijelzőtípus”
  Én élőben láttam már egymás mellett IPS és SAMOLED kijelzős telefonakat, és utóbbinak jobb a képe.
   
  “Komolyan arra a plusz 15 FPS-re élvezel a menüben, illetve arra, hogy nem akad meg napi 5 alkalommal a telefon?”
  Baszki, komolyan. Ilyen furcsa ember vagyok, hogy szeretem ha gyors és nem akadozó a telefonom. Tényleg ennyire érthetetlen dolog ez? Most komolyan menjünk bele abba, hogy miért az egyik legáltalánosabb pozitív tulajdonsága szinte bármilyen eszköznek ha gyors? Tényleg nem tudod?
   
  “PC-n van is olyan alkalmazás, ami kihasználja ezt a teljesítményt, míg telefonon nincs.”
  Egyrészt most írtad le, hogy a menü is gyorsabb, meg kevesebbet akad. Az alkalmazások is gyorsabban fognak elindulni. Másrészt ha elterjednek, akkor nyilván több olyan alkalmazás lesz, ami jobban kihasználja. Gondolom te sem gondolod, hogy pl. a high-end telefonos játékok már elérték a maximális grafikai minőséget, és innen nincs tovább hova fejlődni.
   
  “PC-k annyiból is másak, hogy ott egy csöppet több pixellel kell dolgoznia a CPU-nak/VGA-nak.”
  És?
   
  “tény és nem pedig magánvélemény”
  Tény? No fene, hol vannak a statisztikák? Elfelejtetted belinkelni őket. Ne gondold, hogy a magánvéleményed attól tény lesz, hogy te marhára elhiszed.
   
  “Érvekkel szokás alátámasztani az igazadat.”
  Ezt pont te mondod…
   
   
  Egyébként pedig elég vicces, hogy egy dolgot sem tudsz mondani amivel az Arc jobb lenne, mint az SGS2, pusztán azzal foglalkozol hogy meggyőzz, hogy tulajdonképpen semmi szükség sincs azokra a dolgokra, amiben az SGS2 jobb. De logikusan még így is az SGS2 a jobb választás, mivel az sose baj, ha egy telefon több dolgot tud, mint amit használunk..

 29. lartem hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Heh eléggé vicces
  mindenki milyen vérre-menő csatát vív azért hogy kinek legyen igaza
  Először is .. úgy tudom hogy azért használnak mindenhol egyre több magos processzorokat mert olcsóbb és energiatakarékosabb 2 magos procit használni mint 1 magosat ugyanazzal az óraszámmal(ha valamit rosszul tudok akkor bocsi, meg lehet dobálni -bár az eddigi hsz-kből ítélve meg is foktok) szóval lehet hogy majd a 2 magos procik meg fogják érni a jövőben egy átlag felhasználónak, de ma ugyan minek ? túl drága és szinte semmire nem lehet használni .. majd ha olcsóbb lesz és lesz rá app ami kihasználja (ezzel nem azt állítom hogy már nincs .. csak nincs elég)
  a másik : az előlapi kamera .. ha jól emlékszem 2006 körül minden telefonban ott virított az előlapi kamera .. és lehet hogy nincs sok okostelefonos ismerősöm de akkor se használta a kutya sem.
  a fent belinkelt telefonok (iPhone, Samu valamelyik , és az Arc) közül nem láttam számottevő különbséget , tudom hogy egy videó , de akkor is ..
  a készenléti időről meg annyit hogy akkor lenne értelme az összehasonlításnak hogyha mindkettőnek ugyanazok a paraméterei lennének .
  remélem nem kavarok nagy port .. szeretem a sony ericsson-t 3 telefonom zsinórban is se volt .. de nem véletlenül lett az új telefonom blade ..

 30. HardSanyeee hozzászólása:

  Értékeld!  1Thumb upThumb down

  @Álmos: Netán az Arc és az SGS2 ugyanolyan technológiát használ mindenből? Jah nem, de ott azért érvényes az akksi összehasonlítás, mert miért ne…
  Én is tudom ezt mondani neked. Szerinted számít pár mm/gramm, másik 99 szerint meg nem. Na így neked van “szerinted”-es véleményed. És onnan tudom amúgy, hogy a többséget nem zavarja, hogy fórumokon a nagy többség nem panaszkodik erre és mivel kb 4 éve olvasom a MobilAréna fórumait, így elég sok véleményt/panaszt olvastam már.
  A következő érvedre is ezt tudom mondani: fórumokról tudom. Amelyik telefonban nincs 3G kamera annak a fórumában se szokott panasz lenni a hiányra, max néhány darab, de az még mindig a kevés felhasználó. Amik tényleg zavarják a felhasználók csőrét azoknak tényleg hangot is adnak a fórumokon, pl régen Samuknál a nem tudott egyszerre csörögni és rezegni bug, vagy a sok fixfókuszos Walkman mobil, vagy az iPhone 4 térerő hibája.
  Miért ferdítesz? Az eredeti téma az volt, hogy az Arcnak gyengébb a kijelzője (szerinted), mint az IPS-nek és sAMOLED-nek. Ebben az érvedben szóba se került az Arc.
  Gyorsabb 15 FPS-sel, de minek? Mintha számítanak bármit is. Játékoknál igen, de nem a menüben.
  Na most ebben egyetértünk. Valóban el fognak terjedni azok az alkalmazások amik kihasználják a két magot (főleg játékok), de inkább csak jövőre indul be ez a dömping.
  A PC-s több pixeles dologra annyit, hogy mondjuk több pixellel való dolgozáshoz több erőforrás is kell. Logikus szerintem.
  A magánvéleményes dologra ismét azt tudom mondani h fórumokról informálódtam.
  Azt nem neked írtam, mondtam már hogy azért szöveget értelmezni kéne. Plusz nézd meg ő hogy “érvel” és én hogy érvelek…
  Nem is akartam olyan dolgot mondani, szóval… Mellesleg az Arc-ot a design fogja eladni, ott van 50k-val olcsóbban a szinte azonos tudású Neo (amiben van 3G kamera, csak h örülj).

 31. gabor 83 hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  na akkor most enis hozza szolok es szeretnem ha figyelne mindenki mert en leirom az igassagot neketek nekem arc-om es jo telefon nagyon jo szep kepeket csinal jo video felvetelt birja az aksija egesznap kihangositoja jo gyors az internetje ugyhogy szerintem senkinek meg anegyedere sincsen szuksege mind amit tud a telefon minek???? amit tudok ajanlani foleg azoknak akik ien magokkal vannak elkeverdve vagy hogy oldal nezetbol mien akep???????? egy telefont nezel szembol minek forgatni??? szerintem ne telefont forgassatok hanem egy not mer meg a vegen belebuzultok ezekbe a dolgokba mindent arra hasznajatok amire valo a magokat vesetek el a noket forgasatok a telefonal meg telefonajatok es ne bolonditsatok senkit hogy meik telefon hagy masodperc alat hoz be valamit mer ha egy samsung 2 masodperc egyb sony meg 3 masodperc akor mivan??? 1 masodperc)))de nagy dolog

 32. Álmos hozzászólása:

  Értékeld!  2Thumb upThumb down

  @gabor 83: 100-as IQ alatt nem szabadna megengedni a kommentelést

 33. hjdr hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @Luser2000: A X10-ben is 8 megapixeles kamera található. 

 34. krisztianvrg hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  szerintem fölöslegesen vitáztatok…engem nem győz meg se a se,se a felhasználói felület…
  pl én(a családban a telefonzseni,sem tudtam,hogy kell unokatestvérem x8-án beírni egy telefonszámot…
  nem tudom,volt sok se telóm,de mindeggyik elromlott egy éven belül…:/
  se telefont nem vennék…
  most galaxy s em van,és nem tökéletes,de szerintem 2.3-mal,még a se xperia arc-ot is megelőzi majd…(mikor a két telefon megjelenése között sok év eltelt…de a sonynál a technika nem fejlődött
  a galaxy s2 meg ennél sokkal jobb,úgyhogy ez a vita, egy sz*rt nem ért…
  ja igen,és van egy pspm is,a kijelzője ugye a 3000-nek csíkos,ezért vettem 3004-et.nahát,hiába,ennek is csíkos… SOHA TÖBBÉ SONY, VAGY SE MOBIL!
  i love samsung…))

 35. gabel hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  “krisztianvrg”: “i love samsung”
  Akkor miért érdekelt ez a Sony Ericsson teszt?

Trackback

 1. A HTC ChaCha után hamarosan a Sony Ericsson Xperia Neo is elérhető a Telenor kínálatában | Magyar Google Android  
 2. Neo, a Sony Ericsson Xperia mátrix folytatódik | Magyar Google Android  

Hozzászólás írása

Amennyiben szeretnéd, hogy a saját avatárképed megjelenjen a hozzászólásod mellett, regisztrálj a gravatar.com oldalon, majd látogass vissza!