Oldal: Kezdőlap / Alkalmazás, Egészség, Életmód, Sport / Oldal: Sportolj androidos telefonoddal: A legnépszerűbb edzésnapló-alkalmazások - Android Hungary

Sportolj androidos telefonoddal: A legnépszerűbb edzésnapló-alkalmazások

2011. június 16. | 31 hozzászólás | Kategória: Alkalmazás, Egészség, Életmód, Sport
(8 szavazat, átlag: 4.13 / 5)
Loading...Loading...

Az androidos okostelefonok az elmúlt két évben óriási népszerűségre tettek szert, s mára már az emberek mindennapi életének részévé váltak. A Google mobilplatformja lehetővé tette a fejlesztők számára, hogy egyszerűen megvalósítsák ötleteiket, emellett pedig, ha az alkalmazásuk sikeres lett, bevételre is szert tegyenek ezekből. Azonban a napi munka mellett a mozgást sem szabad elfelejtenünk, mivel ez elengedhetetlen testünk épségének, fittségének megőrzéséhez. Néhány fejlesztő felismerte azt, hogy okostelefonjaink hogyan járulhatnak hozzá, hogy testünket jó kondícióban tartsuk, s olyan programokat készítettek el, melyek segítségével fejlődésünket, eredményeinket követhetjük nyomon.

Jelen cikkünkben nyolc olyan alkalmazást szeretnénk bemutatni, melyek főként a sportos életet élő emberek számára lehet hasznos az edzéseik során. Ezek használatával felmérhetjük jelenlegi állapotunkat, nyomon követhetjük fejlődésünket és teljesítményünket egyaránt, emellett pedig a megismert információkat a legnépszerűbb közösségi hálózatokon is megoszthatjuk barátainkkal.

RunKeeper

A RunKeeper népszerűsége az elmúlt évben növekedett meg, amikor a fejlesztők bevezették a közösségi funkciókat, s pontosabbá tették a helymeghatározást. A program lehetőséget biztosít arra, hogy valós időben egy térképen kövessük nyomon, hogy mekkora távolságot mennyi idő alatt tettünk meg. Az alkalmazásban a futás mellett biciklizés, úszás és súlyemelés során elért eredményeinket is rögzíthetjük. A különféle riportok biztosítják azt, hogy a fejlődésünket folyamatosan figyelemmel kísérhessük. A RunKeeper alkalmazást kiegészíti a szolgáltatás weboldala, ahol még több funkciót érhetünk el: napi, heti, havi statisztikát, elégetett energiát, megtett távolságot, stb. A “Street Team” opciónak köszönhetően pedig eredményeinket egyszerűen összehasonlíthatjuk barátaink vagy a csapattársaink teljesítményével. Amennyiben a Marketen fellelhető ingyenes verzióban levő szolgáltatások nem lennének elegendőek számunkra, úgy a szolgáltatás weboldalán egy kisebb összeg befizetése után “elit” felhasználók lehetünk.

runkeeperrunkeeper

runkeeperrunkeeper

QR kód

runkeeper

Runstar

A Runstar az első testmozgással kapcsolatos alkalmazások között volt a Marketen. A fejlesztők már a kezdetek óta támogatták a GPS helymeghatározást, a távolság és sebesség mérését egyaránt. A program abban különbözik többi vetélytársától, hogy havi célkitűzéseket állíthatunk be benne, melyek állását folyamatosan nyomon követhetjük. A beépített MP3 lejátszó pedig lehetőséget biztosít arra, hogy mindig az edzés ritmusának megfelelő dalok szólaljanak meg a fülhallgatón keresztül. A Runstar az ingyenes mellett egy fizetős Pro változatban is elérhető, mely sokkal részletesebb statisztikát és néhány apró kiegészítő funkciót is tartalmaz.

runstarrunstar

runstarrunstar

QR kód

runstar

Endomondo

Az Endomondo használatát a rövid regisztrációt követően (melyet akár egy gombnyomással, Facebook hozzáférésünkkel is megtehetünk) meg is kezdhetjük. Az alkalmazásban a Runkeeper-hez hasonlóan folyamatosan nyomon követhetjük, hogy mekkora távolságot tettünk meg, milyen sebességgel haladunk, s hogy mennyi energiát égettünk el mindeddig. A beépített zenelejátszó pedig lehetőséget nyújt arra, hogy mindig a mozgás ütemének megfelelő ritmusok szólaljanak meg a fülhallgatón keresztül. A korábbi teljesítményünket az előzmények (History) menüpont alatt megtekinthetjük, s ha barátaink is használják az alkalmazást, akkor az ő fejlődésük ütemét is megfigyelhetjük. Az Endomondo weboldalán belépve pedig sokkal részletesebb információkat és statisztikákat tudhatunk meg az állóképességünkről, sőt akár következő futásunk útvonalát is megtervezhetjük.

endomondoendomondo

QR kód

endomondo

Cardiotrainer

A Cardiotrainer funkcionalitásában szinte megegyezik a korábban már bemutatott Runkeeper és Endomondo alkalmazásokkal. A használat során folyamatosan figyelhetjük teljesítményünket, s egy térképen a megtett útvonalat is valós időben láthatjuk. A pedometer (lépésszámláló) és az edzés automatikus leállítása azonban egy olyan funkció, melyet egyik versenytársnál sem találunk meg. A fejlesztők az egyéb sportok kedvelőire is gondoltak, így a Cardiotrainer API-ján keresztül több kiegészítőt is elérhetünk a Marketen.

cardiotrainercardiotrainer

cardiotrainercardiotrainer

QR kód

cardiotrainer

Softrace

A Softrace azon sportolók számára lehet tökéletes választás, akik valamilyen versenysportot űznek. Az alkalmazás a GPS chip segítségével lehetőséget nyújt arra, hogy kihívjuk a körülöttünk levő felhasználókat. Így, ha síelünk vagy futunk, akkor egy kattintás segítségével versenyhelyzetet teremthetünk, ami biztosítja a folyamatos fejlődésünket. Ha azonban senki nem használná körülöttünk a programot, akkor egy virtuális ellenféllel is megküzdhetünk, melynek teljesítményét mi magunk állíthatjuk be.

softracesoftrace

QR kód

softrace

JogTracker

A JogTracker alkalmazás működésében és megjelenésében igen egyszerű és lényegretörő, mivel a futók és a biciklisták számára csak a legfontosabb a információkat jeleníti meg. A képernyő legnagyobb részét lefedő térképen nyomon követhetjük a megtett útvonalat, eközben pedig folyamatosan láthatjuk azt, hogy mekkora távolságot tettünk meg. A program érdekessége, hogy külső Bluetooth technológiát használó pulzusmérővel is együttműködik, így folyamatosan láthatjuk, hogy milyen ütemet kell tartanunk ahhoz, hogy elérjük az ideális szívverést. Az edzéseink eredményeit természetesen feltölthetjük a szolgáltatás weboldalára, ahonnan azokat könnyedén megoszthatjuk barátainkkal.

jogtrackerjogtracker

QR kód

jogtracker

Handy Runner

A Handy Runner szinte pontosan ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja, mint a fent említett társai, azzal a kivétellel, hogy ezt az alkalmazást főként azok számára készítette a fejlesztő, akik a sportpályákon végzett mozgásokat részesítik előnyben. A programban megfigyelhetünk a teljesített köridőket, s így akár saját egyéni rekordjaink ellen is harcolhatunk.

handyrunnerhandyrunner

QR kód

handyrunner

SmartRunner

A SmartRunner igazi erőssége, hogy a programban rengeteg sport közül választhatunk (futás, biciklizés, síelés, motorozás) emellett pedig edzéseink eredményeit egy kattintással megoszthatjuk a legnépszerűbb közösségi hálózatokon. A kezdőképernyőn természetesen láthatjuk, hogy milyen távolságot és mennyi idő alatt tettünk meg. Az alkalmazásban továbbá azt is beállíthatjuk, hogy hangjelzéssel jelezze azt, ha túl gyorsan haladunk, vagy pedig elértük az előre eltervezett célt (időben vagy távolságban). Ha a smartrunner.com weboldalon regisztrálunk, akkor 2,49 euróért cserébe akár böngészőnkön keresztül is megtekinthetjük az edzéseink eredményét.

smartrunnersmartrunner

QR kód

smartrunner

Hozzászólások követése

31 hozzászólás ehhez: “Sportolj androidos telefonoddal: A legnépszerűbb edzésnapló-alkalmazások”

 1. ping-win hozzászólása:

  Értékeld!  3Thumb upThumb down

  hiányolom a felsorolásból az adidas miCoach appját. azért nagyon jól használható, mert a gps követésen és egyéb méréseken túl rengeteg személyre szabott edzéstervet is össze lehet állítani a honlapon. futás közben pedig a “személyi edző” bemondja, hogy milyen tempóban fuss, éppen hol tartasz. nekem nagyon bejön, ráadásul ingyenes.

 2. Tóth András Zoltán hozzászólása:

  Értékeld!  1Thumb upThumb down

  Az Endomondo is kilóméterenként bemondja az össz. időt, és az utolsó km idejét is. Nagyon kultúrált, lehalkítja az mp3-at, bemondja, majd folytatódik az mp3.
   
   

 3. farkasn hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  adidas micoach kimarat, pedig nagyon penge…

 4. Jano hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Sportypal?

 5. AndroidFAN hozzászólása:

  Értékeld!  -3Thumb upThumb down

 6. AndroidFAN hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Az adidas mi coachot én is hiányolom. Nekem is bejött
   

 7. JoeYi hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  runkeepert használom tavaly nyár óta, teljesen korrekt. Modnjuk az edzés végén a save/discard activity gomb lehetne egymástól távolabb, mert remegő ujjal könnyű félrenyomni

 8. jaszy hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @androidfan

  Ezt most nem értem. Mi fizetős?

 9. tice hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  runtastic?
  MyTracks?
   

 10. Maxentius hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  És a napokban fog kijönni az eredetileg Nokiákra fejlesztett SportsTracker, én szeretném majd azt használni, mert azon már van account-om.

 11. effe hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  nekem leginkább a runtastic jött be, nem is értem, hogyan maradhatott ki a felsorolásból.
  BT-os pulzusmérő van az endomondohoz és a runtastichoz is, ugyanígy az mp3 playlist indítás is.
   
  a nokiás sportstrackerre kíváncsi vagyok, már régóta ígérgetik, hogy jön androidra is.

 12. AndroidFAN hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  a gps használat fizetős kivéve ha átírod a letöltött nm fizetős gps progira a programot

 13. bardocz hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Runkeeper másoknál is nagyon sokáig tölti fel az adatokat edzés végén a netre?

 14. Sly hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Endomondot használom HTC Desire S készüléken. Tökéletes progi, kerékpározást, túrázást mérem vele és a weboldal is jól használható. GPS Essentials alkalmazást érdemes telepíteni, mert nélküle volt hogy 3x is restartolni kellett a telefont mert 10 perc után se talált GPS jelet…
  Sport Tracker kicsit extrásabb, hogy a ment közbeni fotókat a készítés helyén megjeleníti a térképen.
  Ezt hiányolom az Endomondoból, de ez a legkevesebb…

 15. Maxentius hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  És kijött a Nokiás Sports Tracker! Aki teheti, próbálja ki…

 16. effe hozzászólása:

  Értékeld!  1Thumb upThumb down

  ó, már mióta vártam.
  áááá, nem hiszem. az én telefonomra nincs…

 17. Sly hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Effe: milyen teló?
  HTC desire-re lejött szépen, bár ki kell próbáljam, hogy vajon a 2 alkalmazás egyidejüleg menni fog e
  endomondoval nincs bajom, meg 1,5 hónapnyi bringázás ott van…
   

 18. effe hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @Sly: T-mobile pulse mini
  végülis nem nagy tragédia, az endomondo meg a runtastic így is szinte tökéletesek.

 19. Archie hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Mi a véleményetek a Mapmyrun-ról?

 20. effe hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @Archie – én még nem is hallottam erről.

 21. Sly hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @Archie: Nem ismerem, de van pár tapasztalat az Endomondo és a Sport Tracker ről.
  Megvettem a Endomondo Pro-t, Blutuszos polár övvel sincs gondja, de áttéretem a Sport tarckerre, ami nagyon bevált.
  Ami sajna érdekes és inkább a HTC Desire hibájára gyanakodok:
  1. GPS jelet nem mindig talál a teló (GPS essential is felkerült) ezért néha újra kell indítani az egészet használat előtt.
  2. A sport Tracker is kevesebb KM-t mér, mint pl Nokián használva. Egy barátommal közösen szoktunk bringázni és pl 50km-nél akár 5km -el kevesebbet mutat…
  Valószínű a HTC GPS vevője néha fás, árnyékoltabb helyeken elveszti a jelet.

  Összegezve nekem a sport tracker bevált 3000 Km-en, tetszik a felülete, Andoidon jól fut és a Webes felület is sokkal pofásabb, több infós. Egy Balaton megkerülésnél azért kell egy kis rátöltés az akkura

 22. effe hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @Archie  @Sly:
  a GPS jel keresésnél érdemes bekapcsolni a mobil hálózatot, úgy gyorsabban talál jelet.
   
  amúgy javasolnék egy elég részletes sports tracker összehasonlítást, amennyiben el tudtok vonatkoztatni attól, hogy milyen eszközön használta ezeket. igazából a mérési tapasztalatok és elvek a lényegesek, amik androidos telefonnal ugyanígy elvégezhetőek:
  http://fusscsiga.blog.hu/2012/01/19/a_nagy_futo-gps_pancserteszt_ii

 23. Sly hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  @effe: Nos, igen, ez valóban így van, de sajna van amikor így sem. GPS essential kiirja, hogy használatban 8 műhód, aztán csak nem löki be a koordinátát, majd telefon restart után simán megvan…
  Külföldön meg nem szerencsés a mobil netet használni. Asztriában 2-3x restart után is iggen nehezen talált jelet és Londonban is

 24. Arp hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Sly !
   
  Cserélj telefont !

 25. T1B3R1U5 hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Sziasztok!
  Az ENDOMONDO-val kapcsolatban érdekelne, hogy csak a GPS használatával (cellainformáció nélkül, adathálózat kikapcsolása mellett) működik-e a program és ha igen, akkor mennyire pontos? Ajánlott hozzá a mobil net is?

 26. TAZ hozzászólása:

  Értékeld!  1Thumb upThumb down

  Működni működik, csak nem tudja majd automatikusan feltölteni a webre az edzésedet. Ezt esetleg majd otthonról wifin keresztül megteheted utólag. A mobil netet én azért használom, mert a telefonom így 3mp alatt találja meg a gps antennákat, mobil net nélkül 3 perc alatt sem…

 27. t0109 hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  tudtook segíteni nem nagyon értek a számítógéphez, de h kell letölteni ezt az endomondo-t??
   

 28. TAZ hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  Szia!
   
  A telefonoddal felcsatlakozol internetre, megnyitod az alkalmazások között a GooglePlay-t vagy Marketet régi nevén. Ehhez szükséged lesz egy gmail fiókra. Ezután rákeresel az endomondo kifejezésre a googleplayben, majd felajánlja a letöltés és telepítést.
  Ezután az alkalmazások között fogod megtalálni.

 29. t0109 hozzászólása:

  Értékeld!  0Thumb upThumb down

  ezeközül minegyikhez kell internetes kapcsolat?? vagyis internet nélkül működik??

 30. palfred hozzászólása:

  Értékeld!  1Thumb upThumb down

  Van e valakinek tapasztalata a “JogTracker” pulzusmérővel való együtt használatával kapcsolatban?
  Milyen adóval próbálta, működik-e?
  Mennyire megbízható?
  Köszönet a válaszért!

 31. Vigh Krisztián hozzászólása:

  Értékeld!  -1Thumb upThumb down

  Sziasztok!Az Endomondo-t használom kb 2 hete.Otthon minden ok volt, de most Ausztriában vagyok, és wiwfin keresztül szerettem volna bejelentkezni (otthon is így tettem, és ok volt),de mindig kapcsolódási hibát ír ki, így nem tudok belépni!Mi lehet a segítség?Köszi!

Hozzászólás írása

Amennyiben szeretnéd, hogy a saját avatárképed megjelenjen a hozzászólásod mellett, regisztrálj a gravatar.com oldalon, majd látogass vissza!